Nyheder

Livredder-video går verden rundt – men hey, har vi ikke set den pool før?

En video af en livredder, der redder en treårig pige i en propfyldt pool, er gået viralt. Billederne virker meget bekendt, og det er der en grund til.

En opmærksom livredder i den amerikanske delstat South Carolina reagerede hurtigt, da en treårig pige fik problemer i den swimmingpool, hun badede i. Han fløjtede og sprang straks i vandet.

I videoen i toppen af artiklen kan man se hende plaske rundt i panik. Livredderen når frem til hende og heldigvis er hun uskadt og kan selv kravle op af bassinet med lidt hjælp.

Videoen er blevet delt på videodelingstjenesten YouTube og er blevet opfanget af flere internationale medier, der hylder den kvikke livredder.

Har vi ikke set den før?

Den opmærksomme læser vil få deja-vu af billederne – og det er der en god grund til. Sidste juni var der nemlig en anden viral video fra samme pool, tilmed fra det samme overvågningskamera.

I dette tilfælde var det en dreng, der mistede kontrollen over sin badering. På trods af at poolen var helt fyldt, var der ikke nogen af gæsterne, der så det druknende barn. Heldigvis var der også dengang en kvik livredder tilstede. Se videoen her:

Drukneulykke skyld i videoer

Faktisk er der i alt 35 videoer af redningsepisoder ved den pågældende swimmingpool i South Carolina. YouTube-videoerne er alle lagt op for at sætte fokus på, hvor farligt det er, hvis man ikke lærer børn at svømme. I 2014 gik det nemlig galt for en 13-årig dreng ved navn Genesis Holmes fra Californien.

Genesis Holmes var ikke god til at svømme. Alligevel tog han ud til en sø med en skolekammerat den 5. maj 2014. De hoppede i vandet, og det endte fatalt.

Den tragiske ulykke fik The Parklands Foundation til at skabe The Genesis Project, der står bag de mange videoer på YouTube. De håber på derved at skabe fokus på problemet, så flere børn og unge i udsatte boligområder kan få den nødvendige undervisning i svømning.  

Se livredderen i aktion øverst i artiklen.