Tak for i dag
Dong-aktien ligger stadig i et prisleje lige omkring 260 kroner. Vi siger tak for i dag her på livebloggen, men fortsætter selvfølgelig dækningen på TV 2 Business.
Danmarkshistoriens største børsnotering er en realitet, efter at Dong i dag trykkede på knappen. Prisen startede på 235 og bevæger sig her ud på eftermiddagen i lejet omkring 260 kroner.
Læs vores live-blog her og følg med på TV 2 Business.
Dong-aktien ligger stadig i et prisleje lige omkring 260 kroner. Vi siger tak for i dag her på livebloggen, men fortsætter selvfølgelig dækningen på TV 2 Business.
Det er ved at være tid til frokost, og Dong-aktien rammer 260 kroner.
- Jeg er meget stolt af medarbejderne, der har skabt virksomheden og gjort det muligt at lave den her børsintroduktion. Det er dem, vi skal fejre i dag, siger adm. Dong-direktør, Henrik Poulsen.
Goldman Sachs sælger ikke alle sine aktier, fordi de ser muligheder i Dongs evner med havvindmøller, lyder det fra finanskommentator, Ole Krohn.
Nu har man kunnet aktien i en lille times tid. Den blev sat til salg til 235 kroner.
Nu er prisen næsten 259 kroner.
Formanden for Dongs bestyrelses, Thomas Thune, forudser, at Dong kan blive en folkeaktie.
Mens Dong er kommet godt ud af starthullerne, ser det anderledes ud for en anden meget omtalt børsnotering. Laurtiz.com, der skulle have været på børsen i Stockholm i dag, har udskudt det.
Dong-aktien er kommet glimrende fra startet. Den blev sat til salg til kurs 235. Efter et minut var prisen steget til 251, skriver Ritzau Finans.
Husk, at du kan se med fra Dongs børsnotering på TV 2 Business.
ATP kan se frem til et afkast til 3,5 milliarder korner. Det kan betyde, at pensionerne bliver hævet, lyder det fra topchef Carsten Stendevad.
Jens Møller Nielsen fra Dansk Aktionærforening er skuffet over antallet af aktier, der er gået til de private investorer.
- Det er jeg irriteret over. Her er det jo en stor notering, og der har kalkulen måske været, at 10 procent er rigeligt til likviditet og løbende handel og så har man ikke brug for mere fra de private investorer. Der havd jeg da håbet på, at man havde tænkt omvendt, siger Jens Møller Nielsen.
Private investorer i Danmark har fået tildelt omkring 10 pct. af de udbudte aktier. Resten er tildelt danske og internationale institutionelle investorer, skriver Dong i en meddelelse.
Der er mange nye investorer i Dong. Mere end 36.000 nye er blevet tildelt aktier i Dong i forbindelse med uddbuddet.
I dag sender vi live på TV 2 Business. Det kan du se her.
Hvor meget egentlig om Dong? Det kan du teste her.
Finansminster Claus Hjort Frederiksen er ganske godt tilfreds med prisen for Dong.
- Som repræsentant for majoritetsaktionæren glæder det mig meget, at interessen
for at blive en del af DONG Energy’s ejerkreds har været så stor – både blandt
private og professionelle investorer. Det giver DONG Energy et solidt fundament
for at fastholde og udvikle sin position som et af verdens førende grønne
energiselskaber. Jeg synes, at der er grund til at anerkende ledelsen og
medarbejderne for deres hårde arbejde i forbindelse med børsnoteringen, siger han i en meddelelese.
,
Det er en stolt direktør, der i dag kan glæde sig over prisen på Dong. Den lander på 98 milliarder kroner.
- Jeg er glad for den positive feedback, vi har fået fra investorer rundt om i verden, og den tillid, de har vist os ved at blive aktionærer i DONG Energy. Vi vil arbejde hårdt for at indfri deres forventninger i vores fortsatte indsats som førende inden for omstillingen til et mere bæredygtigt energisystem, siger adm. direktør, Henrik Poulsen.
Prisen på aktien bliver 235 kroner. Dermed bliver prisen for Dong 98 milliarder kroner. Det skriver Dong i en meddelelse.
Godmorgen
I dag går Dong på børsen. Det dækker TV 2 Business både her på livebloggen og på vores App.