Nyheder

Derfor bringer TV 2 whistleblower-program trods direktørs død

Direktør i Husejernes Forsikring, Jens Hansen, afgik ved døden før programmet nåede at blive sendt. Her er TV 2s overvejelser om at bringe programmet.

I påsken 2016 døde direktøren for Husejernes Forsikring, Jens Hansen, af naturlige årsager. Bestyrelsesformand Jens Erik Christensen er derfor indtrådt som fungerende direktør.

Jens Hansen er blevet forelagt kritikken fra kunder og tidligere medarbejdere, men han ønskede ikke at stille op til et interview. Han valgte i stedet at kommentere på kritikken skriftligt.

I programmet bringes kun forhold frem, som har relevans for Jens Hansens virke som direktør – og den kritik, der rejses, handler om den måde, som han drev virksomhed på.

Direktørens død er naturligvis et forhold, der er drøftet redaktionelt og taget højde for i færdiggørelsen af programmet - blandt andet i valget af omtale og billedmateriale.

Når programmet bringes, skyldes det, at der tale om relevante forhold, der har betydning for mange mennesker, som har købt forsikringer på kritisable vilkår.