Nyheder

Bocuse d'Or Europe 2016

Det danske kødfad til Bocuse d'Or Europe 2016.

I dag er det Danmarks tur til at lave mad til det uofficielle kokke-EM Bocuse d'Or Europe 2016 i Budapest.

Morten Falk og hans assistent Emil Rodam skal på blot 5 timer og 35 minutter forsøge at kreere en fiskeret og et kødfad, der kan slå alle de 19 andre lande, der deltager.

Det er andendagen til konkkurrencen, de første ti lande har gjort, hvad de kunne heriblandt Norge.

Danmark står i køkkenbås nummer ni og lige ved siden af står Sverige i bås nummer ti.

Du kan følge med i kokkekampen her i bloggen hele dagen. Hvor vi løbende får meldinger ind fra Budapest.

TV 2 følger sagen

På nuværende tidspunkt er der stadig ikke klarhed over, hvorfor Morten Falk og Emil Rodam havnede på en tiendeplads til Bocuse d'Or Europe 2016.

Flere af de dommere, som TV 2s madekspert Svend Rasmussen har talt med onsdag aften, fortæller, at det danske hold var i top tre, hvad angår maden.

Noget tyder på, at pointtabet skal findes i skraldespanden, som det danske hold tilsyneladende har fyldt lidt for meget op, hvilket også er en del af bedømmelsen.

Ifølge coach for det danske hold Jeppe Foldager, er der stadig et endnu ukendt punkt, som Danmark har indkasseret strafpoint for.

Hvad det er, får vi først opklaret, når alle tallene bliver offentliggjort på den officielle hjemmeside for Bocuse d'Or.

Indtil da kan man glæde sig over, at Danmark er med til den store finale i Lyon til januar næste år.

Jeppe Foldager fortæller til TV 2, at Morten Falk allerede er tændt på at komme i gang igen. 

Her kan du læse, hvad coach Jeppe Foldager har at sige om tiendepladsen.

TV 2 følger op på, hvilke punkter, Danmark helt præcist har fået strafpoint for.

Live-bloggen er nu lukket. Tak fordi, I fulgte med og god aften. 

Spørgsmål

Benjamin :

Går DK videre til den internationale finale næste år?

Svar:

Selvom det er skuffende med en tiendeplads, kan vi dog trøste os med, at Danmark er videre til finalen i Lyon til januar.

Lige nu er der ikke nogen der helt forstår, hvad der er gået galt for det danske team til Bocuse d'Or Europe i Budapest.

Danmark har fået strafpoint for tre ting. Danmark tilsyneladende haft for meget affald, og det har kostet på pointene.

Danmark fik i alt 1110 point. Til sammenligning fik Ungarn, der vandt guld, 1335 point.

TV 2s madekspert Svend Rasmussen har netop talt med Rasmus Kofoed, der sad med ved æresbordet og derfor har smagt samtlige 40 retter.

Rasmus Kofoed fortæller, at han havde Danmark, Norge, Sverige og Ungarn i top fire, og i hans verden var Danmarks præstation til en andenplads.

- Jeg synes, det er helt vildt, Danmark er havnet på tiendepladsen. Det undrer mig, og jeg vil undersøge, hvad der kan være gået galt, siger Rasmus Kofoed til TV 2.

Han fortæller videre, at der går rygter om, at Danmark har smidt nogle råvarer ud, de istedet kunne have gemt i køleskabet, og at det kan været årsagen til, at de har fået god sjat minuspoint. 

Men at det alligevel skulle havde givet dem så stort et pointtab, det undrer alle i den danske lejr sig over lige nu.

Det kan ske, at de danske retter blot har indeholdt noget, der faldt helt udenfor de mange dommeres smag.

Spørgsmål

Jacob:

Men HEY de er da stadig inden for top 11! så skal de vel til Lyon og tage revanche? :)

Svar:

Det er den helt rette indstilling. Jo, Danmark er heldigvis med til Lyon.

Jeg forsøger at finde ud af, hvad der kan ligge til grund for, at Danmark havnede så langt nede på listen.

Spørgsmål

Jette:

For man at vide hvilken placering, Danmark får ?

Svar:

Ja. Det er desværre netop blevet bekræftet, at Danmark endte på en skuffende 10. plads.

Kommentar

michael zandberg:

Bedste hold vandt,åbenbart. Bedre held næste gang Danmark.

Spørgsmål

Morten Z. Jørgsensen:

Kan konfiskeringen af flere af de danske Bocuse d'Or deltageres varer, de to syltede råvarer, skyldes chikane fra en/flere af dommernes side?

Svar:

Det tror jeg ikke.

Man kan mene, at det er mærkeligt, at der står i reglerne, man godt må have syltede varer med i køkkenet, men at det så viser sig at betyde, de ikke må være hjemmelavet.

Men det har ikke været noget, der har haft indflydelse på den danske præstation. Morten Falk har fortalt til TV 2, at de havde kalkuleret med at det kunne ske.

Spørgsmål

kim:

hmmmm lugter her ikke lidt af hjemmebane fordel ??????

Svar:

Den tanke kan man godt få.

Men man skal huske på, at Ungarn for to år siden vidste, at de skulle afholde dette års EM, og de har virkelig arbejdet intens på, at det skulle lykkes for dem at hente guldet på hjemmebane.

De meldinger jeg har fået, er, at det, Ungarn leverede i dag, var på et ekstremt højt niveau.

Så kokkehuen af for deres hårde arbejde.

Det vides endnu ikke, hvad plads Danmark endte på. Det prøver vi selvfølgelig at finde ud af hurtigst muligt.

Det er jo, hvad der kan ske.

Danmark får ingen medalje denne gang, øv, øv, øv.

Ungarn vinder!

Vinderen er...

Så afgørelsens time!

Spørgsmål

michael zandberg:

Kom så Danmark

Svar:

JA! Kom så Danmark!

De forstår virkelig at trække spændingen helt ud.

Jeg ved ikke med jer, men jeg er ved at gå ud af mit gode skind her. Kom nu med vinderen.

Vi skal lige igennem den sidste takketale.

Nu til guldmedaljen.