TV 2 LIVECENTER

TV 2 Nyhederne giver dig i TV 2 LIVECENTER dagens historier f√łrst.  TV 2 LIVECENTER er opdateret alle dage fra klokken 05.00 ‚Äď 00.00. TV 2 NEWS kan ses p√• TV 2 PLAY. 

Brasiliansk senat vil gennemf√łre afstemning

Lederen af senatet i Brasilien siger, at den planlagte afstemning om pr√¶sident Dilma Rousseffs sk√¶bne vil blive gennemf√łrt som planlagt, selvom afstemningen i underhuset er blevet annulleret. 

Kendt advokats bror står i Panama-database

Et af de opsigtsv√¶kkende navne, der er dukket op i forbindelse med offentligg√łrelsen af de s√•kaldte Panama-papirer, er Knud Foldschack. Der er dog ikke tale om advokaten Knud Foldschack, som figurerer i databasen, men derimod hans bror, der ligeledes hedder Knud Foldschack. Det bekr√¶fter begge parter.

Medie: Nordea hjalp rige russere med hvidvask af skattelypenge

Den skandinaviske storbank Nordea har for nylig hjulpet velhavende russiske kunder med at f√łre penge tilbage fra skattely til Rusland i en man√łvre, som eksperter betegner som hvidvask og decideret ulovlig. Det skriver DR Nyheder. 

Dansk landbrugspakke kan være i strid med EU-love

EU-Kommissionen er langtfra tilfreds med landbrugspakken, der har givet landm√¶ndene lov til at h√¶lde mere kv√¶lstofg√łdning p√• markerne i dette for√•r, skriver Dagbladet Information. I en s√•kaldt pilot-skrivelse til milj√ł- og f√łdevareminister Esben Lunde Larsen (V), som avisen er kommet i besiddelse af, beskriver Kommissionen, hvad den betragter som et antal mulige brud p√• hele tre EU-direktiver.

Regeringen vil afskaffe gr√łn afgift

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) og klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) l√¶gger i et dobbeltinterview med Berlingske op til at afskaffe den omstridte PSO-afgift, der i dag er en hj√łrnesten i finansieringen af den gr√łnne omstilling af dansk energiforsyning.

Våbenhvilen forlænget i Aleppo

Talsm√¶nd fra det syriske milit√¶r oplyser, at man forl√¶nger v√•benhvilen i den nordligt beliggende provins Aleppo i Syrien. V√•benhvilen varer yderligere 48 timer, der begynder tirsdag. Det skriver AP. 

Venstre har fundet spidskandidat til regionsvalg

Ikast-Brandes borgmester, Carsten Kissmeyer, bliver Venstres spidskandidat ved regionsr√•dsvalget i Midtjylland n√¶ste √•r. Det har medlemmerne netop afgjort p√• et opstillingsm√łde i Viborg. Venstre blev ved sidste regionsr√•dsvalg n√¶stst√łrste parti. Siden regionerne blev dannet har Bent Hansen (S) v√¶ret regionsr√•dsformand i Midtjylland. 

Islamisk Stat-leder dræbt i luftangreb

Terrororganisationen Islamisk Stats milit√¶re leder i Anbar-provinsen, Abu Wahib, er blevet dr√¶bt i et luftangreb udf√łrt af den amerikanskledede koalition. Det oplyser en talsmand for det amerikanske forsvarsministerium mandag if√łlge AFP. Yderligere tre IS-medlemmer skulle v√¶re blevet dr√¶bt under samme angreb. 

Panama-papirerne er ude

Det internationale konsortium af unders√łgende journalist, ICIJ, har netop offentliggjort de 11,5 milloner dokumenter, der bedst er kendt under navnet Panama-papirerne. Du kan l√¶se mere her. 

Filippinsk kandidat erkender nederlag

Grace Poe, der var opstillet ved mandagens præsidentvalg i Filippinerne, erkender, at hun har tabt til til den kontroversielle præsidentkandidat Rodrigo Duterte, skriver Reuters.

Bilbombe dræber 12 i Irak

En bilbombe i Baquba i det √łstlige Irak har dr√¶bt mindst 12 mennesker, oplyser politiet og hospitalskilder, rapporterer Reuters.

90-√•rig d√łd efter trafikuheld ved Give

Tidligere mandag eftermiddag blev to personer alvorligt kv√¶stet i en trafikulykke nord for GIve, og nu oplyser Syd√łstjyllands Politi, at √©n af dem er afg√•et ved d√łden. 

- Det drejer sig om en 90-√•rig f√łrer af bilen, oplyser Svend Pedersen til TV 2, der tilf√łjer, at den anden kv√¶stede var f√łrerens 64-√•rige s√łn, som er fl√łjet med helikopter til Aarhus Universitetshospital. 

F√łrste m√łde om Gr√¶kenlands g√¶ldskrise uden resultat

Eurolandenes finansministre har p√• et m√łde i dag for f√łrste gang diskuteret principper for lettelse af den store gr√¶ske g√¶ld for at g√łre Gr√¶kenland i stand til at h√•ndtere den. Der er ikke blevet taget nogle beslutninger. Men p√• n√¶ste eurogruppem√łde 24. maj forts√¶tter diskussionen om tiltag over for den gr√¶ske g√¶ld p√• b√•de kort, mellemlang og lang sigt, skriver EU-kommiss√¶ren med ansvar for euroen, Valdis Dombrovskis, p√• Twitter.

To handelsskoleelever tiltalt for snyd med fravær

To mænd på henholdsvis 19 og 22 år er tiltalt for at have hacket sig ind i IT-systemet på Aalborg Handelskole for at fifle med fraværsprocenter. Tirsdag starter retssagen mod de to i byretten i Aalborg. Det skriver TV 2 Nord.

Vej genåbnet efter trafikulykke - to motorcyklister bragt på traumecenter

Politi og beredskab er n√¶sten f√¶rdige med at rydde op efter et trafikuheld p√• Hornsherredvej. Det er nu igen muligt at passere i begge retninger, oplyser Midt- og Vestsj√¶llands Politi p√• Twitter. 

Rusland vil overtale Syrien til at skåne civile for bomber

V√•benstilstanden i Syrien skal forl√¶nges, og der skal ske fremdrift i fredsprocessen, lyder meldingen efter et telefonm√łde mellem udenrigsministrene fra USA og Rusland.
Rusland og USA er fast besluttede p√• at √łge bestr√¶belserne p√• at n√• en politisk l√łsning p√• den syriske konflikt, hedder det i en f√¶lles erkl√¶ring fra de to lande if√łlge nyhedsbureauet AFP.
 

Personbil k√łrte ud foran lastbil - to bragt p√• sygehuset med alvorlige kv√¶stelser

To personer er blevet bragt p√• sygehuset med sv√¶re kv√¶stelser efter en alvorlig trafikulykke nord for Give. Det oplyser vagthavende ved Syd√łstjyllands Politi, Svend Pedersen. 

- Det drejer sig om en bil, der er k√łrt ud p√• Givevej, som er blevet ramt af en lastbil. Der var to personer i personbilen, som begge er sv√¶rt tilskadekomne, oplyser han og tilf√łjer, at der formentlig er tale om, at f√łreren af personbilen ikke har overholdt sin vigepligt. F√łreren af lastbilen skulle ikke v√¶re kommet noget til.