Samfund

EFTER 19: Formand for svømmeklub svarer på dine spørgsmål om kønsopdeling i svømmehaller

I 'Efter 19' inviterede TV 2 Nyhederne vores seere og brugere til at deltage med spørgsmål og kommentarer. Vi får rigtigt mange spørgsmål og kan derfor ikke garantere, at alle bliver brugt i interviewet. Tak for forståelsen.

I Tingbjerg Svømmehal er det lykkedes at få flere hundrede muslimske piger til at svømme - men kun fordi svømmehallen forbyder drenge i perioden og sørger for tonede ruder, så ingen kan kigge ind. Det har skabt en heftig debat i dag. 
Stil dit spørgsmål til  Allan Nyhus, formand i Hovedstadens Svømmeklub, der har indført kønsopdelt svømning. 

'Efter 19' kan ses ved at tænde afspilleren ovenfor. TV 2 Nyhederne kan ses på TV 2 PLAY.  

 

susan

Hmm... bekymrende. Spørgsmålet er bare desværre om de etniske kvinder ikke vil blive endnu mere fastholdt i hjemmet uden mulighed for integration, hvis vi ikke indgår nogle kompromiser. Men det er selvfølgelig en balancegang.

Kommentar

Lotte Nielsen:

Kunne de stakkels piger så ikke bare blive udstyret med en badehætte og en hel svømmedragt? Så er de stadig tildækket og kan være sociale med alle badegæster.

Kommentar

Adam Nielsen:

Super fedt initiativ. Hvorfor først nu? Hvad holdt jer tilbage med holdene?

Kommentar

Ali:

Stor ros for at lave disse tilbud til piger/kvinder. På ligefor med feks baby svømning personist svømning osv. Det selvfølgelig de samme islam kritisk personer der altid hyler højt når snakken lyder på islam om det så omhandler det ene eller andet. Held og lykke med det hele ser ud til ungerne nyder det og det vigtigt Mvh ali

Kommentar

Kim Larsen:

Det virker som om alle politiker vil træde i karakter omkring en befolkningsgruppe som er tvunget til at være et andet sted end Deres hjemland Tag nu og accepter at vi er forskellig Vi er nødt til at vise hensyn til en anden opfattelse af religion Se det positive i at vi kan få så mange til at dyrke samvær og motion

Kommentar

Michael jakobsen:

Lad dog vær med at give dem sær Regler, de lære ikke at tilpasse sig samfundet som det er. Det er alt andet en integration. De skal lære hvordan det Danske samfund er, på den måde lære de kun at det ikke er ok at være sammen med andre.. og kan de ikke acceptere det så er det nok det forkerte land de er i. Er det ikke det modsatte af integration???

Kommentar

Pernille:

Hvad sker der, hvis en af disse piger beslutter sig for i fremtiden at blive livredder? Sikke kønt det ville være, når hun er opvokset med særbehandling, at hun selv må bestemme hvem hun vil redde? For en lille dreng har hun ikke lært at hjælpe.

Kommentar

cheheiber cheheiber :

Hvis muslimske piger gerne vil til svømmehallen så må de rette sig efter reglerne eller blive væk! Spørgsmålet er hvorfor I retter jer efter deres regler?

Kommentar

Torben Sauer:

Hvad betaler pigerne i kontingent, og hvad betyder det for klubbens økonomi ?

Kirsten

Hvornår har de muslimske drenge så tid i svømmehallen? Ja for de skal vel heller ikke blandes med danske drenge og i særdeleshed piger?

Kommentar

Michael Becher:

Hvordan kan det betegnes som et integrations projekt når der kun er for muslimske piger, og hvordan forholder du dig til kønsopdeling, det jo ikke ligefrem i tråd med ligestillingen i Danmark.

Kommentar

AllanJ:

Hvis der kommer henvendelse fra en ny trosretning, der beder om svømning der er kønsopdelt. Vil i så også her sige ja og tage hensyn til dem? (Hvor går grænsen?)

Jan

Det er en leflen for middelalderlige ideer . Typisk en leder som ikke tør udøve lederskab . Vi skal på ingen måde tillade kønsopdeling. Hvad tror i det bliver det næste ?hvis dette
tillades og bliver normen i DK

Hossay

 Hvis det er en svømmehal, hvor både danske og udenlandske, muslimske, kristne og jødiske kvinder kan svømme i, hvad er så problemet?? Hvis alt andet såsom fitness kan være kønsopdelt, så hvorfor ikke dette? Har folk bare for lidt at lave siden det her er blevet til et nationalt problem?

Jill

Hvordan kan det gavne integrationen at man kønsopdeler, når de kønsopdelte indvandrerkvinder forsat kun mænger sig med andre indvandrerkvinder under svømningen?

Kommentar

Rune Kjær Rasmussen:

Hej Allan Jeg synes, det er et fint initiativ, der netop handler om at integrere. At integrere handler om at inkludere, ikke om at få andre til at ligne en. Vi har religionsfrihed i Danmark, hvilket I blot understreger med jeres hensyn. Så i den forbindelse vil jeg høre, om I ikke hellere vil kæmpe for netop den religionsfrihed og plads til forskellighed frem for at høre, hvad politikerne ellers vil? For det er jo dem, der er på vildspor her.

Jørgen

Hvis ikke kommuner og andre, der har ansvar for svømmehallerne i Danmark, har forstået, at vi har ligestilling mellem kønnene, så må Folketinget træde i karakter og irettesætte om nødvendigt følge op med en lov-justering. Vi kan ikke have, at nogen søge at snige andre normer ind af bagdøren. Hvad bliver det næste man sådan lige finder på? Kun for hvide på den ene dør, og kun for sorte på den næste. Nu må galskaben holde op.

Kommentar

Anika Folkmann:

HVORFOR skal integrationen igen og igen KUN komme fra Danskerne og ikke dem der burde integreres??? Hvorfor skal danskes værdier som sammenbadning af mænd og kvinder eller drenge og piger ikke læres her i landet til de nye.???