Samfund

EFTER 19: Etisk råd svarer på dine spørgsmål om afgifter på kød

I 'Efter 19' inviterer TV 2 Nyhederne vores seere og brugere til at deltage med spørgsmål og kommentarer. Vi får rigtigt mange spørgsmål og kan derfor ikke garantere, at alle bliver brugt i interviewet. Tak for forståelsen.

Det skal være dyrere for danskerne at lægge røde bøffer i indkøbskurven. Det mener Etisk Råd, der nu foreslår, at der indføres en dansk afgift på oksekød. I dag stillede i spørgsmål om emnet til Mickey Gjerris fra Etisk råd. 

'Efter 19' kan ses live når vi sender og efterfølgende på Tved at tænde afspilleren ovenfor og efterfølgende på  TV 2 PLAY.  

 

Kommentar

Dan mosekjær:

Hvis man virkelig mener, at klima er et problem, hvorfor forslår man så ikke, at asfalten skal være hvid og tagene på vores huse skal være hvide. Reflektionen af solens stråler vil langt overstige de effekter vi prøver at opnå med alle disse små tiltag.

Kommentar

Kristian Pryds:

Se fra oven. DK er et lille land, så ingen effekt på CO2 udslip. Hvad når 1,2 mia. indere og 1,4 mia. kinesere skal have bedre kost, køleskab og måske en bil. Det er helt væk. Kom ind i kampen og vær ansvarlige.

Kommentar

Tanja Jensen:

Oksekød kan ved de fattige jo strækkes i mange dage med fx. millionbøf. Hvordan kan det være etisk korrekt at de fattige skal bøde endnu engang? Jo der er folk der IKKE får kød hver dag, da de ikke har råd, og jo der ER folk der IKKE spiser så meget kød som de lyster.

Kommentar

Allan Jensen:

Hvorfor er anbefalingen ikke at nedsætte afgiften på frugt og grønt så befolkningen spiser mere af det, i stedet for kød?

Kommentar

Carsten:

Det hænger ikke sammen. Vi skal have mere natur. Natur skal plejes med kvæg. Det samme gælder økologien. Økologi vil øge drivhusgasserne med 20 % . Kære etiske råd. Prøv at gå i helikopter niveau og se tingen i en helhed. Det er kan ikke hives ud af en helhed og punktbeskattes

Kommentar

Gustav Hansen:

jeg er stor tilhænger af forslaget. Dog har jeg et spørgsmål: Har man gjort sig nogle overvejelser om, hvorvidt det rent faktisk vil have indvirkning på oksekødsforbruget blandt danskerne? Vil det ikke blot være med til at øge uligheden, eftersom, at det blot er den svageste andel af befolkningen der bliver økonomisk tvunget til, at undvære oksekød?

Kommentar

Carl:

En hund spiser 165 kg kød om året. Forbyd hunde.

Rune Toft Lønstrup

Tror du ikke det vil komme til at gå lige som da der kom fedt afgift på?? Der gik der kun et par år så var det taget af igen...

Kommentar

Vilkunspiseoksekødnu:

Hvis der kommer afgift på oksekød, kører jeg til Tyskland og køber det. Det er der sikkert mange som vil begynde at gøre, tror du ikke at det vil give lige så meget forurening når der bliver brugt mere benzin så ?

Kommentar

Lennarth:

Hvis man siger at 10% af udslippet kommer fra oksekødsproduktion har man så husket at indregne produktionen af mælkeprodukter i samme 10 % ?? har man så husket at medregne animalsk gødning af marker til produktion af grøntsager ?? tror at udslippet i produktionen af grønt er lige så høj

Ann-Charlott Nordbeck

 Hvorfor skal Danmark betale prisen for den høje co2? Hvad med Kina og USA?

Kommentar

Peter Nicolaj Thorup:

Hej. Jeg syntes det er helt okay med afgifter, og også yderligere afgifter. Vil bare gerne have mulighed for at vælge halal slagtet kød helt fra. Bliver det muligt at se på en nem måde hvilket kød der er halal og hvilket kød der ikke er halal ? Mvh. Peter Thorup.

Peter Stenberg

Skal staten nu igen bestemmer mere over danskerne?

- Hvad med oplysning istedet for afgifter?

Kommentar

Mads Hansen:

Hvorfor ikke indføre en mærkeordning med CO2, methan osv. på fødevarerne så forbrugeren i stedet for selv kan vælge uden at de skal tvinges til at betale ved kasse et. Der er sikkert mange som ville tænke en ekstra gang over belastningen på miljøet i supermarkedet og i fremtiden vil det helt sikkert være endnu flere uden at man skal tvinges igennem afgifter

Kommentar

kurt madsen:

Skal kød fra gamle køer, der har givet meget metangas, så beskattes ekstra højt?

Kommentar

Kenn Heikendorf:

Hvorfor har vi et etisk råd, der vil på lægge os flere afgifter og give forbrugere en ekstra regning?

Lasse Tegevaldt

Kan man ikke skære andre steder først? Det kan da umuligt være så stort et problem? Og hvorfor er vi de eneste der har disse såkaldte afgifter? Jeg har aldrig hørt det i andre lande?

Kommentar

Anders Andersen:

Har Etisk Råd kigget på andre muligheder end afgifter, for at skubbe til den kollektive kostvaneændring

Steffan Schjøtt

Hvad med mælken? Belaster den også?

Kommentar

Steen Pedersen :

Afgifts Danmark!!