Få dage efter fadæse: Snapchat forsøger sig med hyldest til Prince

Det sociale medie Snapchat hylder det afdøde popikon med et nyt "Purple Rain"-filter, som man kan sætte ind over sine billeder.

Snapchat har lanceret et filter for at hylde den afdøde poplegende Prince. Filteret tilføjer små lilla dråber til de billeder, man kan sende via det sociale medie, som en reference til en af hans mest ikoniske sange "Purple Rain" fra 1984.

Filteret kommer umiddelbart efter, stjernen blev fundet død, 57 år gammel. Han blev fundet tidligt torsdag morgen i sit hjem i Paisley Park i Minnesota.

Ifølge AP bekræfter hans manager, Yvette Noel-Schure, at Prince døde i sit hjem.

- Det er med dyb sorg, at jeg bekræfter, at den legendariske, ikoniske kunstner, Prince Rogers Nelson, er død i sit hjem i Paisley Park denne morgen i en alder af 57 På dette tidspunkt kan vi ikke oplyse yderligere om årsagen til hans død, siger Yvette Noel-Schure, ifølge magasinet Variety.

Der foreligger ikke endnu oplysninger om, hvad Prince er død af.

Sker efter Bob Marley-skandale

Det nye filter kommer lige efter, at Snapchat har været i modvind for at lancere et Bob Marley-filter i forbindelse med 4/20-dagen (den 20. april red.). En uofficiel dag, hvor man fejrer brugen af marijuana i flere dele af verden. Filteret gav brugerne mulighed for at redigere deres ansigter digitalt ved at tilføje dreadlocks, en rastafarihue og en mørk tone.

Filteret fik kritik fra flere brugere på sociale medier for ikke at anerkende, at Reggae-legenden var verdensberømt for andet end hans frisure og marijuana.

Flere brugere gav også filteret kritik for at deres ansigter blev farvet i en mørkere farve og mener, at det har racistiske undertoner.

Snapchat forsvarede filtereret med denne udtalelse til WIRED:

- Det filter, vi lancerede i dag, var skabt i partnerskab med Bob Marleys arvinger, og giver folk en ny måde at dele deres påskønnelse af Bob Marley og hans musik. Millioner af Snapchattere har nydt Bob Marleys musik, og vi respekterer hans liv og bedrifter.