Nyheder

Loyal to Familia: Vi har ikke noget udestående med Yahya Hassan

Loyal to Familia tager afstand fra udtalelser om, at gruppen vil likvidere den aarhusianske digter Yahya Hassan.

- Vi har ikke noget udestående med Yahya Hassan. Han må have sine egne holdninger, også selv om vi ikke er enige i dem.

Sådan lyder budskabet fra bandegrupperingen Loyal To Familia. Gruppen tager via deres advokat, Michael Juul Eriksen, afstand fra de udtalelser som forfatteren og bandeeksperten Aydin Soei kom med i TV 2 Nyhederne den 21. marts i forbindelse med at digteren Yahya Hassan blev fængslet efter en skudepisode i Rønde ved Aarhus.

I indslaget sagde Aydin Soei, at hvis man var tilknyttet Black Army eller Loyal To Familia, så ville man rykke op i hierakiet, hvis man likviderede Yahya Hassan. Og det er altså disse udtalelser, som grupperingen tager afstand fra.

Loyal To Familia har via deres advokat, Michael Juul Eriksen, forsøgt at få kontakt til Aydin Soei, som dog ikke er vendt tilbage efter deres henvendelse.

Konflikt mellem digter og bandemiljøet

Yahya Hassan mener selv, at hans digtsamling har skabt en konflikt mellem ham og visse dele af bandemiljøet. En konflikt han selv er gået ind i - blandt andet på Facebook, hvor han fortæller om voldelige overgreb og selv fremsætter trusler.

Yahya Hassan sidder lige nu varetægtsfængslet efter skudepisoden i Rønde.