Nyheder

DF i vild debat om Uber: Vil ikke tilpasse lovgivning efter kriminelle

Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er godt og grundigt uenige om kørselstjenesten Uber.

Kørselstjenesten Uber har siden sit indtog på de danske landeveje fået opmærksomhed og skabt debat. Tirsdag blev tjenesten diskuteret på Christiansborg og i studiet på TV 2 NEWS.

Hos Dansk Folkeparti er holdningen til Uber meget klar:

- Man kan have den holdning, at man skal tilpasse loven efter kriminelle aktiviteter, men der har vi i Dansk Folkeparti bare en anden holdning. De overholder ikke taxalovgivningen, siger Kim Christiansen, partiets transport- og færdselsordfører.

- Det er social dumping. Vi har en branche, hvor der er overenskomst. Vi ønsker at holde ved den danske model og ønsker ikke det vilde vest, hvor folk skal køre rundt til næsten ingen penge for at putte penge i lommerne på et eller andet smart app-firma.

Folk vil have Uber

Hos Liberal Alliance mener man, at det er taxaloven mere end det er Uber, der skal laves om.

- Uber er blevet en stor succes i mange lande, og det er et udtryk for, at det er noget, folk gerne vil have. Det er en del af de nye internetteknologier, der vinder frem, og dem skal vi selvfølgelig tage til os, siger erhvervsordfører, Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance.

- 70 procent (af Uber-chaufførerne red.) kører ved siden af deres almindelige arbejde og tjener penge ind til for eksempel en ferie eller en ny bil. Det er folk, der gør det frivilligt, det skal vi lige huske.

Se hele debatten mellem Dansk Folkeparti og Liberal Alliance øverst i artiklen.