Politi opruster i København efter angreb

Københavns Politi sender flere mand på gaden efter eksplosioner i Bruxelles

Efter tirsdag morgens angreb i Bruxelles har Københavns Politi sendt mere mandskab til lufthavnen samt til flere steder i hovedstaden. Det skriver Københavns Politi på Twitter.

- Det er klart, at når der sker et angreb af dette omfang i vores umiddelbare nærhed, så holder vi øjnene ekstra åbne. Derfor sender vi selvfølgelig ekstra mandskab til lufthavnen, og holder et skærpet øje med knudepunkter, som kunne være potentielle mål i København, siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Henrik Møller Jakobsen til TV 2.

Hvor længe politiet har ekstra mandskab på gaden, er der ingen forlydender om.

- Vi holder løbende øje med situationen og laver en vurdering sammen med PET, siger Henrik Møller Jakobsen.

Politiet forventer ikke, at den ekstra indsats i lufthavnen vil give forsinkelser for de rejsende.

Al fly-, tog- og offentlig transport aflyst

Efter angrebet, som både har ramt Zavantem Lufthavn og mindst én metrostation, er både fly- og togtrafik standset både til og fra den belgiske by. Ifølge transportmyndighederne i Bruxelles oplyser, at al offentlig transport er indstillet i Bruxelles, skriver Reuters.

Belgien har hævet terrorberedskab til højeste niveau. Det siger Belgiens indenrigsminister ifølge AP.

Ifølge tv-stationen VRT oplyser, at 13 mennesker er dræbt og 35 hårdt såret i Bruxelles. Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er der ingen meldinger om eventuelle danskere blandt de tilskadekomne ved eksplosionerne i Bruxelles.

Også Københavns Lufthavn er ramt af angrebene i København. I alt seks fly skulle være fløjet til Bruxelles i dag, men de er alle aflyst, oplyser Københavns Lufthavne, som ellers henviser til politiet, som står for sikkerheden i de ydre dele af lufthavnen.