Udland

Trump er kongen af kontroversielle udtalelser: Her er de fem vildeste

Gang på gang lykkes det Donald Trump at stjæle dagsordenen. I nat skete det igen, da der var republikansk debat i Detroit.

Det var en debat under bæltestedet, da republikanernes præsidentkandidater i nat tørnede sammen. Donald Trump løb igen med opmærksomheden efter en kommentar om en vis legemsdel.

Trumps konkurrent Marco Rubio har flere gange drillet ham med, at han skulle have små hænder. 

- Han sagde, at med de små hænder måtte noget andet også være småt. Jeg forsikrer jer for, jeg ingen problemer har, lød det fra Trump.

Trump har tidligere kaldt mexicanere for voldtægtsmænd og gjort grin med en handicappet. Flere prominente republikanere - herunder den tidligere præsidentkandidat Mitt Romney - har de seneste dage taget afstand fra Trump, som de ikke mener, er egnet til at lede det republikanske parti.

Men de republikanske vælgere vilde med forretningsmanden Trump og hans kontroversielle udtalelser. Han fører lige nu suverænt løbet om at blive republikanernes præsidentkandidat til valget i november 2016.

Nedenunder har vi samlet en række af de udtalelser, som nogen elsker ham for og andre hader ham for.

Her er fem af Trumps mest kontroversielle udtalelser:

 1. Trump gør nar af handicappet journalist

  Trump mødte kritik, da han i november 2015 gjorde grin med journalisten Serge Kovaleski, der lider af ledsygdommen AMC.

  Trump efterlignede angiveligt Kovaleskis handicap i en tale, efter Kovaleski havde sagt, at han ikke husker, at muslimer fejrede terrorangrebet den 11. september 2001. Det mente Trump ellers, Kovaleski havde skrevet i en artikel i Washington Post.

  Efterfølgende har Trump afvist, at han kendte til Kovaleskis handicap.

 2. Trump kalder mexicanere for voldtægtsmænd

  Den største spansktalende tv-distributør i USA, Univision, boykottede Trump, da han kom med nedsættende udtalelser om mexicanere. Ifølge Trump er det nemlig ikke den bedste del af den mexicanske befolkning, der kommer til USA.

  - De kommer med narkotika og kriminalitet. De er voldtægtsmænd. Nogle af dem er sikkert gode mennesker, sagde Trump.

 3. Trump vil forbyde muslimer adgang til USA

  Flere af Trumps konkurrenter til at vinde republikanernes præsidentnominering tog afstand fra Trump, da han sagde, at muslimer ikke skulle have lov til at rejse ind i USA.

  - Donald J. Trump opfordrer til, at muslimer bliver forment adgang til USA, indtil vores lands repræsentanter kan finde ud af, hvad fanden der foregår, sagde Trump i tale.

 4. Trump gør grin med kandidats udseende

  I et interview med magasinet Rolling Stone udtalte Trump, at den kvindelige republikanske præsidentkandidaet Carly Fiorina ikke kunne blive præsident på grund af sit udseende. Med et ansigt som hendes kan man ikke blive USA's præsident lød det dea Trump.

  "Se lige det ansigt," sagde han i interviewet."Ville nogen stemme på det? Kan du forestille dig, at det er ansigtet på vores næste præsident?!"

  Senere sagde Trump, at han ikke havde talt om Fiorinas udseende men om hendes personlighed. Herover kan du se, hvad Fiorina svarede, da udtalelserne blev bragt på banen i en tv-debat.

 5. Trump mener ikke, John McCain er krigshelt

  Trump fik kritik fra flere republikanere, da han i juli 2015 sagde, at hans partifælle John McCain, som blev skudt ned under Vietnamkrigen og sad fem år i vietnamesisk fængsel, ikke er en krigshelt og kun har fået sin hædersbetegnelse, fordi han blev taget til fange.

  - Jeg kan godt lide mennesker, som ikke bliver taget til fange, sagde Trump.

Flere af Trumps udtalelser er så vilde, at det næsten er svært at tro, at en republikansk præsidentkandidat virkelig har sagt det.

Du kan få en personlig overhaling af vores Trump-generator herunder.

Trump-generatoren ™

Få en personlig fornærmelse
Du skal indtaste navn, for at få en fornærmelse, dummy!

Trump-generatoren ™

Lyder det for langt ude? I virkeligheden er det meget tæt på, hvad virkelighedens