Nyheder

Pentagon udfordrer: Se om I kan hacke os

For første gang inviterer USAs forsvarsministerium nu hackere til at forsøge at bryde Pentagons cybersikkerhed. Og det er overraskende, mener ekspert.

Det amerikanske forsvarsministerium inviterer nu hackere til at forsøge at bryde ind i en række systemer, som Pentagon står bag.

Invitationen sker under overskriften 'Hack the Pentagon', og formålet er få udpeget eventuelle sikkerhedsproblemer før ondsindede og ikke-inviterede hackere finder dem.

- Vi kan ikke hyre alle dygtige "venligtsindede" hackere til at komme ind og hjælpe os, men Hack the Pentagon giver os mulighed for at bruge deres færdigheder, deres ekspertise, til hjælpe os med at bygge bedre, og mere sikre produkter og gøre landet mere sikkert, forklarer en højtstående embedsmand fra Forsvaret.

Lykkes det hackerne at finde sikkerhedsfejl, venter der en dusør. De såkaldte "bug bounty"-projekter er en fremgangsmåde som i USA ofte benyttes af softwareudviklere og virksomheder til at belønne folk, der opdager sikkerhedsfejl på hjemmesider.

- "Bug bounty"-programmet er skabt efter lignende konkurrencer, som nogle af landets største virksomheder har udført for at forbedre sikkerheden og leveringen af netværk, produkter og digitale tjenester, siger talsmand for Pentagon, Peter Cook.

Alligevel er det overraskende at Pentagon nu også går den vej, mener direktør i IT-sikkerhedsfirmaet Digicure, Jesper Helbrandt.

- Det er jo set at eksempelvis Facebook og Google benytter sig af det her, og når Pentagon så tager det skridt siger det en del om problemets karakter. Nemlig at de ikke længere kan bero på traditionelle metoder, men må afsøge alle tænkelige muligheder, siger Jesper Helbrandt, hvis firma selv bliver hyret til at hacke virksomeder for at teste deres sikkerhed.

Testen begynder i april, og for at kunne deltage skal man være amerikansk statsborger