Samfund

EFTER 19: Kiropraktor svarer på spørgsmål om mobilskader

I 'Efter 19' inviterer TV 2 Nyhederne vores seere og brugere til at deltage med spørgsmål og kommentarer. Vi får rigtigt mange spørgsmål og kan derfor ikke garantere, at alle bliver brugt i interviewet. Tak for forståelsen.

Stadig flere børn og unge er nødt til at søge hjælp hos en fysioterapeut. Og meget tyder på at det er på grund af brugen af mobiltelefon og tablets.

I dag svarede kiropraktor Birgitte Slæbæk på dine spørgsmål om børn og unges skader ved brug af tablet og smartphone. 'Efter 19' kan ses ved at tænde afspilleren ovenfor når udsendelsen går i gang 19:20. TV 2 Nyhederne kan ses på TV 2 PLAY.  

Stil spørgsmål

Kommentar

Hjj:

Hvilken stilling foran ipad kan være gavnlig for en 6 åriges udvikling/muskeltræning? Han spiller ikke men gerne tegnefilm på iPad af og til.

Kommentar

Rasmus:

Er i 50-erne og har fået ondt i nakken, svimmelhed mm. og lå netop og vred mig lidt på sengen, i et forsøg på at få rettet skroget lidt ud, da jeg hørte, at der blev talt om problemet i Nyhederne. Det har længe været min fornemmelse, at skaden skyldes IPad-en. Har været til fysioterapeut; men dette har blot flyttet problemet i øvre del af ryg og nakke. Men måske en del af behandlingen alligevel? Så nu er jeg blevet bestyrket i troen om at iPaden er synderen. Tak for det.

Kommentar

timea zober:

Kan sex afhjælpe de problemer med stive led og muskler smerte og burde vi så dyrke de mere i stedet for at gå til fys . PS er det godt at ligge på maven og sove så du få strukket nakken og muskler ud

Kommentar

Marie-Louise:

Jeg er 11 og bruger meget telefonen, hvilke stillinger kan man side i for at få bedre støtte?

Kommentar

lukas:

Er det et problem at mit barn sidder og spiller computer 2-4 timer om dagen han har ikke sårlig mange lektier Han sidder 6-10 timer i weekenden

Kommentar

Dorthe Møller :

Har i 4år lidt af smerter og utilpashed i nakken/lænden svimmelhed kvalme som ender med migræne - er MR skannet uden fund - min læge harmopgivet - håber på jeres hjælp - kh Dorthe Møller

Kommentar

Cecilia:

Har du set børn, der har fået smerter pga. EHS (elektrohypersensitivitet) forårsaget af stråling fra elektriske apparater? I nogle lande er eksempelvis trådløst wifi forbudt på skoler pga. strålingen.