Nyheder

Daniel fra Matador er død

Endnu en af skuespillerne fra Matador er død. Jacob Dalgaard blev 47 år.

Jacob Dalgaard, der blandt mange er kendt som den lille Daniel Skjern i tv-serien Matador, døde den 10. februar i en alder af 47 år.

Det fremgår af en dødsannonce i Politiken, og ekskonen Anne Marie Lawætz og barndomsveninden Majbrit Høyrup bekræfter dødsfaldet over for BT.

- Jacobs sidste offentlige optræden var her op til jul, hvor han gav koncert sammen med Bachkoret. Men efter den fik han en sygdomsperiode, som han simpelthen ikke klarede, siger Majbrit Høyrup til avisen.

Jacob Dalgaard blev landskendt, da han som tiårig blev hyret til rollen som Daniel Skjern, og siden greb han hele Danmark i med rollen som drengen med de brune øjne, der mest af alt ønskede at få sin fars, Mads Skjerns, anerkendelse.

Særligt husker mange nok scenen, hvor faren forærer søsteren Ellen en hest, fordi hun har været god i skolen, og Daniel til gengæld får en hest af sin mormor, hvortil han sørgmodigt siger: "Jeg ville hellere have haft den af far".

Mistede retningen

Jacob Dalgaard sang tenor i Københavns Bachkor, men har inden da haft en omflakkende tilværelse med skiftende jobs. I 2013 fortalte Jacob Dalgaard i et interview med BT, at han havde haft det svært efter farens død, hvilket blandt andet havde betydet, at han var droppet ud af jurastudiet og aldrig havde fået sig en uddannelse.

- Det var hårdt at miste retningen. Man ved godt, at man kan finde ud af noget, men man gider bare ikke rigtig gøre noget. Det er baggrunden for, at jeg aldrig rigtig har vidst, hvad det var, jeg skulle gøre med mit liv, fortalte Jacob Dalgaard dengang til BT.

I stedet har han blandt andet arbejdet som kordegn, russisk oversætter og i telemarketing - og boet på kollegium som en slags evighedsstudent.

I 2000 mødte han Anne Marie Lawætz, med hvem han fik en datter, men parret gik senere fra hinanden. 

Nørgaard: Jeg burde ikke overleve dem

Med sin død er endnu en af skuespillerne fra Danmarks måske mest folkekære tv-serie gået bort. Ophavskvinden bag Matador, 98-årige Lise Nørgaard, husker tydeligt den dengang tiårige Jacob Dalgaard, men fortæller i dag til BT, at hun ikke har set ham siden.

- Det gør mig meget ondt, at han ikke er her mere. Det er da skrækkeligt. Det burde jo ikke være mig, der overlever så mange af Matadors skuespillere, siger Lise Nørgaard til avisen.

I alt nåede fire forskellige skuespillere at spille Daniel Skjern i Matador. Kristian Steen Rem var den første Daniel, siden kom Jacob Dalgaard og Jim Erichsen, der spillede den unge Daniel, mens Niels Martin Carlsen havde rollen som den voksne Daniel Skjern i tv-serien.

Jacob Dalgaard bliver bisat fra bidstrup Kirke den 24. februar.