Tech

Verdens største mobilmesse åbnet: Sådan ser din nye mobil ud

Verdens største mobilmesse er i dag åbnet - især er fokus på mobilens tilbehør. Blandt andet LG's nye telefon, hvor du selv kan udskifte moduler.

Verdens største messe for mobiltelefoner blev i dag skudt i gang i Barcelona. 

På messen giver en række af de store producenter deres bud på fremtidens mobiltelefon - og ikke mindst på i hvilken retning branchen bevæger sig.

Samsung præsenterede deres nye Galaxy S7 og S7 Edge, der er en videreudvikling af den designroste S6-serie. Kameraet er klart forbedret og hurtigere til at fokusere og derudover er det nu muligt at udvide hukommelsen med MicroSD-kort.

Sony viste deres helt nye Xperia-serie frem i Barcelona. Telefonen har en 5-tommers skærm og også hos Sony bliver forbedringerne af blandt andet kamera fremhævet.

Ekspert: ikke imponeret

Men selvom både Samsung og Sony præsenterede nye telefoner, så er mobil-ekspert John G. Pedersen fra meremobil.dk ikke voldsomt imponeret over det, der er kommet frem indtil videre.

- Samsung har oppet sig med S7’erne. Det er på designet et step op, men det er ikke en revolution. Især muligheden for at indsætte ekstra hukommelse vil kunderne sætte pris på, da de så kan nøjes med en 32 GB-model og kan opgradere hukommelse efter behov. Men det er ikke noget, man ikke kan få luft over, lyder vurderingen fra John G. Pedersen til TV 2.

Altså ingen revolutioner på mobilsiden, men flere af producenterne har også kastet deres kærlighed på tilbehør til selve telefonen. Her havde Samsung blandt andet et 360 graders kamera med, og LG præsenterede både en lille kugleformet kamerarobot og et nyt Virtual Reality headset.

Men selvom al ekstraudstyret virker smart, så tvivler John G. Pedersen på, at det bliver den store salgssucces.

- Det meste er til leg og pjat eller til en nichemålgruppe inden for erhverv. Men et fjernstyret robotkamera, der kan trille rundt i hjemme, må siges at være legetøj og ikke et værktøj, siger han til TV 2 NewScience.

LG: Byg-din-egen telefon

LGs nye telefon var ellers én af de ting, der fik mest opmærksomhed på messen. Det er nemlig muligt selv at skifte visse moduler på mobilen - man kan blandt andet skifte kamera og sætte et lydmodul på, der forbedrer lydkvaliteten. Modulet er i øvrigt lavet i samarbejde med B&O. Også Google har i et stykke tid arbejdet med tanken om at lave en modulær telefon - altså et produkt, som brugeren kan tilpasse efter sit eget behov - men at det skulle blive en stor succes er tvivlsomt.

- Det virker som en fin idé og det er en god salgsstartegi, men jeg tror ikke det kommer rigtig op at flyve, vurderer John G. Pedersen.

Heller ikke redaktør på en af internettets største tech-sites, CNET, er imponeret.

- Det er en unik ide, og jeg må rose LG for at prøve noget nyt. Det er uvist om forbrugerne vil udskifte komponenter i deres telefon. Vi må se, om det er anderledes og unikt bare for at være det, eller om det giver en reel fordel, siger Roger Chen fra CNET.

Messen, der løber frem til torsdag, havde sidste år knap 100.000 besøgende fra over 200 lande.