Enhedslisten: Ministeren har løjet

Enhedslisten mener, at miljø- og fødevareministeren har vildledt Folketinget i forbindelse med en række miljølempelser til landbruget

Presset på landets miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen stiger.

I en uge har hun forsvaret en kommende landbrugspakke med lempelser pĂĄ miljøkravene. En pakke, der ifølge ministeren, vil gavne bĂĄde erhvervet og ikke mindst naturen.

Men under en gennemgang med de blĂĄ partier mandag indrømmede miljø- og fødevareministeren ifølge Berlingske, at landbrugspakken tværtimod vil betyde mere kvælstofudledning, og dermed skade miljøet de første ĂĄr.

Det får Enhedslisten til at kalde ministeren uærlig

- Eva Kjer Hansen har jo hele tiden vidst, at hun ikke kunne få flertal for den her landbrugspakke, hvis partierne vidste, at der ville være en merudledning af kvælstof, altså mere forurening af vores natur. Noget tyder på, hun meget bevidst er gået til os i forsøget på at bilde os ind, at der ikke var den her forurening, fordi det var den eneste måde, hun kunne få regeringens landbrugspolitik igennem, siger Enhedslistens miljø- og landbrugsordfører Maria Reumert Gjerding.

En samlet opposition har ogsĂĄ bedt miljø- og fødevareministeren fĂĄ samme tekniske redegørelse, som partierne i blĂĄ blok har fĂĄet.

Dansk Folkeparti og de Konservative fik mandag aften en ekstraordinær gennemgang af den pakke med vækstinitiativer, de allerede i december sidste ĂĄr satte i gang sammen med regeringen. Men den seneste uges tvivl om skaderne pĂĄ naturen ved indførelse af de planlagte miljølempelser, fik de to regeringsstøttepartier til at bede om en udredning fra ministeren.

Eva Kjer Hansen har gentagne gange, ogsĂĄ over for Folketinget, oplyst, at landbrugspakken vil gavne miljøet. Der er ogsĂĄ tidligere udleveret en oversigt til Folketingets partier, som viser, at mængden af kvælstof vil reduceres i alle ĂĄr fra 2016 til 2021.

Landbrugspakken blev aftalt mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Konservative i december sidste år. Den indeholder 30 initiativer der skal skabe vækst og arbejdspladser i landbruget.