Spil: Disse er årets mest ventede

2016 ser ud til at blive et stort spilår med både et nyt Hitman og de banebrydende No Man's Sky og Quantum Break.

I denne weekend fik flere brugere eksklusiv adgang til den nyeste version af det danskproducerede hitspil Hitman.

Det er bare ét af de mange, mange spil, der kommer til at kæmpe om pladsen i vores Xbox, Playstation eller PC.

Vi har bedt gadget-redaktør på TV 2, David Guldager, om at udvælge de fem spil, som han ser mest frem til i år. Ikke nødvendigvis de bedste eller største spil, men de spil, der viser tendenser for, hvor spilmediet er på vej hen.

Årets mest ventede spil

Hitman 6

Hitman 6. Foto: IO Interactive
Du er lejemorderen Agent 47, der her vender tilbage for sjette gang. Din mission er at rejse verden rundt for at udføre internationale lejemord i dette tredjepersons spil. Du kan både skyde dig igennem missionerne vildt og blodigt. Men ofte er det en bedre løsning at snige dig ind på dine ofre. Og snige dig uset væk igen.
David Guldager: "Dansk storspil er to ord vi ikke ser så tit, og alene af den grund, er det interessant med Hitman. Og ligeledes spændende med en helt åben verden til Hitmans muligheder. Det vil give spilleren meget frie tøjler."
Udkommer den 11. marts 2016.

Tom Clancy's The Division

Tom Clancy's The Division. Foto: UBISOFT
The Division finder sted i New York, 3 uger efter en dødelig virus er sluppet løs i byen. Som spiller er du en del af Strategic Homeland Division - eller blot "The Division" - og din opgave er at genoprette ro og orden ved at finde kilden til den dødelige virus. Spillet er såkaldt open-world, hvor du selv vælger, hvilke missioner og opgaver du vil udføre hvornår. Især er der lagt vægt på, at man skal samarbejde med andre spillere.
David Guldager: "Som udgangspunkt er hele multiplayer-delen interessant, hvor man kan spille det meste af spillet sammen med en ven. Desuden er den tro kopi af midt-Manhatten interessant."
Udkommer den 8. marts 2016.

No Man's Sky

No Man's Sky. Foto: Hello Games
No Man's Sky er et spil om at udforske og overleve i et uendeligt univers.
Der er mulighed for at opgradere det udstyr du har til rådighed, så du kan komme dybere ind i universet, ligesom der vil være mulighed for at møde liv i rummet – nogle fredelige, mens andre vil forsøge at dræbe dig.
Som spiller kan du dele de oplysninger du indhenter med andre spillere i en fælles database. Alle spillere vil eksistere i samme univers.
David Guldager: "Spændende med en verden der er uendelig stor. Skyldes en matematisk algoritme, der automatisk skaber planeter, så man altid kan opleve nye ting. Det er det helt store udforsker-spil."
Udkommer juni 2016.

Quantum Break

Quantum Break. Foto: Remedy Entertainment
Actionspillet Quantum Break ligner på overfladen et hvilket som helst andet tredjepersons skydespil. Men som spiller kan og skal du bøje og forme tiden for at overleve.
Samtidig med, at Quantum Break udkommer som spil udkommer det også som en tv-serie. Dermed udvisker Quantum Break linjen mellem fjernsyn og gameplay og forsøger at integrere de to i een sammenhængende sci-fi drama-spil oplevelse.
David Guldager: "Vi ved stadig ikke helt nok til at vide om dette spil er helt eminent godt eller en virkelig stinker. Men det bliver bestemt ikke midt i mellem. De grafiske bidder, som Microsoft indtil videre har vist frem, har været så ufattelig flotte, at forventningerne er store."
Udkommer 5. april 2016

Uncharted 4: A Thiefs End

Uncharted 4: A Thief's End. Foto: Naughty Dog
Dette er det fjerde og sidste kapitel i historien om skattejægeren Nathan Drake. Det er et tredje-persons action-skydespil, hvor du som Nathan Drake tager ind i Madagascars skove på jagt efter kaptajn Henry Averys skat.
David Guldager: "Uncharted-serien er som regel ensbetydende med fængende historie, nem gameplay og flot grafik. Tilsat lige dele af action og gådeløsninger, betyder det, at dette spil umuligt kan skuffe."
Udkommer den 27. april 2016.

Se trailer for dette kommende Hitman 6 her: