Redaktør: Pressen skal passe på Yahya Hassan

Presselogen i denne uge debatter om medierne skal være ekstra hensynsfulde, når de dækker den kontroversielle digter

Digteren og nu ekspolitikeren Yahya Hassan har fået massiv medieomtale, efter han blev anholdt for narkokørsel og ekskluderet fra Nationalpartiet.

Søndag debatterede deltagerne i TV 2 NEWS’ magasin Presselogen, om medierne i virkeligheden skal lade den unge mand være i fred, og om han er i en situation, hvor pressen bør beskytte ham mod sig selv?

International redaktør på Politiken, Michael Jarlner, mener, at medierne har et ansvar for at være særligt varsomme i dækningen af Yahya Hassan.

- Jeg synes vi ser en mand i total opløsning, som man godt kunne have beskyttet. Han er under et ekstremt pres. Han er under trussel hver evig eneste dag, så han har selvfølgelig et behov for at blive beskyttet (af medierne red.) mere end så mange andre, siger Michael Jarlner.

Presselogen

Presselogen sætter med danske mediechefer i studiet og en NEWS-vært kritisk fokus på pressens dækning af ugens tophistorier. For mediecheferne bliver der også tid til at erkende sine journalistiske synder og fortælle, hvordan man kunne have håndteret overskrifter, nyhedsindslag og artikler bedre.

Presselogen sendes hver søndag kl.10.00 på TV 2 NEWS.

Efter sin anholdelse og ekskluion af Nationalpartiet, gjorde Yahya Hassan sig blandt andet bemærket ved at udvandre fra et direkte interview på TV 2 NEWS

Ifølge Michael Jarlner burde man dog slet ikke interviewe Yahya Hassan live, men i stedet optage det, så man senere har mulighed for at redigere i interviewet.

En holdning, som chefredaktør på TV 2 NYHEDERNE, Jacob Kwon, har svært ved at forstå:

- Det er forkert at sige, at vi har med en mand at gøre, som er i total opløsning. Det synes jeg ikke, han viser nogen tegn på. For mig er en mand i total opløsningén, der eksempelvis græder, er usammenhængende og siger ting, der slet ikke giver mening. Yahya Hassan slutter jo faktisk af med at sige undskyld for tonen (i interviewet på TV 2 NEWS red.), så jeg synes ikke der er nogen tegn, der gør, at vi ikke skal interviewe ham.

Især Ekstra Bladet har dækket Yahya Hassan meget i denne uge.

Jeg synes vi ser en mand i total opløsning, som man godt kunne have beskyttet.

Michael Jarlner, redaktør Politiken

Men selvom avisen på en forside selv skriver, at ”digteren er ude af kontrol”, mener chefredaktør Karen Bro heller ikke, at pressen skal tage særligt hensyn, når Yahya Hassan interviewes:

- Hver eneste dag har jeg et ansvar for den journalistik, vi udøver. Og jeg ville gerne have, at vi havde en overskrift på avisen, som samlede det vilde forløb. Jeg synes ikke det ville være dækkende for begivenhederne at skrive, at alt havde været under fuld kontrol.

Yahya Hassan blev tilbud at deltage i denne uges Presseloge. Det sagde han faktisk ja til. Men da han havde nogle betingelser - eksempelvis at studieværten ikke måtte afbryde ham - takkede redaktionen nej, da reaktionen ikke bortgiver redigeringsretten over udsendelsen.