Genetik, flerkoneri og selvtægt: De fem vildeste udtalelser fra Joachim B.

16x9
Joachim B. Olsen er efterhånden vant til at stå på mål for kontroversielle udtalelser. Foto: Scanpix

Da Joachim B. Olsen (LA) mandag udtalte, at der er noget genetisk i os, der er medvirkende til, at mænd og kvinder tager nogle forskellige valg med hensyn til børn og arbejde, skabte det voldsomme reaktioner på de sociale medier.

Men der er en process, politikeren efterhånden er vant til at gå igennem. Og han har ikke noget imod slagsmålet.

- Jeg har taget nogle opgør med nogle ting i vores samfund, som jeg synes, der skal tages et opgør med. Blandt andet hele den der fattigdomsretorik, som slet ikke efter min opfattelse var baseret på fakta. Og så er det en dynamikken i politik, at nogle bliver posterboys og bliver kritiseret mere end andre. Men det er fint nok, det kan jeg sagtens holde til, sagde Joachim B. Olsen mandag til TV 2.

Du kan se fem af hans mest kontroversielle udtalelser herunder.

Fem kontroversielle fra Joachim B. Olsen

- Hvis to kvinder kan blive enige om, at de vil giftes med én mand, så synes jeg, det vil være i orden

Der skal være plads til mere end traditionelle bryllupper mellem én mand og én kvinde, hvis det står til Joachim B- Olsen. Foto: Marie Hald
Ugen før folketingsvalget 2011 var Joachim B. Olsen ude at slå på tromme for det frie valg.
 
Og det bør der ifølge politikeren stort set ikke være begrænsninger for. Således heller ikke, når det kommer til ægteskabet, hvor det skal være i orden at have mere end én kone.
 
- Man kan godt sige principielt, at hvis man lavede en lov, der sagde, at folk havde lov at indgå flerkoneri - ligesom man indgår registreret partnerskab - det ville jeg aldrig være imod, uddybede han det.

- Det er principielt forkert, at staten skal bestemme, om jeg har sikkerhedssele på.

Sikkerhedssele Foto: Polfoto
I samme interview, som Joachim B. anbefalede at tillade flerkoneri, lagde han sig også ud med reglerne omkring sikkerhedsseler.
 
De begrænser nemlig også det fri valg, og det er den liberale politiker grundlæggende imod.
 
Hans overordnede budskab var, at staten skal afholde sig fra at gribe ind i folks personlige frihed, når deres handlinger ikke skader andre.

- Der er situationer, hvor det er helt på sin plads at stikke en person en flad

Lussing Foto: Scanpix
Nytårsaften 2015-2016 fik Joachim B. Olsen smadret sin postkasse og en baglygte på bilen.
 
På Facebook skrev han efterfølgende:
 
- Lige nu er jeg bare lettet over, at jeg ikke fangede dem på fersk gerning. Jeg ville være så ked af, at jeg skulle ulejlige mine kollegaer i Folketinget med en afstemning om ophævelse af min parlamentariske immunitet.
 
Det mødte stor modstand, at en politiker forsvarede selvtægt, men han holdt efterfølgende fast i sin udmelding.
 
- Det må folk gerne synes, men jeg siger det, der er sandt. For mig er det simpelthen så logisk. Det er det samme, hvis der kom en indbrudstyv og brød ind i mit hjem. Det skal da have konsekvenser. Der er andet, der holder et samfund sammen end jura. Der er også sociale normer, sagde Joachim B. Olsen til BT.

- Jeg brækker mig

Julehjælp Foto: Scanpix
Ovenstående udmelding kom efter et interview med Öslem Cekic (SF), hvor hun udtalte, at satspuljemidlerne skulle udvides, så ingen fattige ville mangle julehjælp.
 
Men at tale om fattigdom i Danmark er en hån mod de millioner af mennesker verden over, som sulter, mente Joachim B. Olsen.
 
- Jeg blev indigneret over, at Özlem gik ud og fortalte om, at nu havde hun sørget for julepakker til de fattige. Forstået på den måde, at det var skatteborgernes penge, der skulle bruges på julepakker. Det blev jeg indigneret over fordi venstrefløjen har brugt ordet fattigdom ukritisk, sagde Joachim B. Olsen.

- Noget medfødt i os gør, at kvinder gennemsnitligt set måske har mere lyst til at være derhjemme med børnene

Senste udtalelse, der fik politiske modstande op ad stolen, kom mandag, hvor Joachim B. Olsen fremlagde en rapport fra Rockwool Fonden.
 
Her sagde han blandt andet, at en del af forklaringen på, at kvinder oftere bliver hjemme for at passe på børnene, er noget genetisk.
 
- Det, jeg mener, er, at når man ser på kvinder og mænd - og det gjorde Rockwool Fonden og mange andre før dem - så konstateres det, at mænd og kvinder gennemsnitligt tager nogle forskellige valg. For eksempel valg af uddannelse, valg af arbejde, valg af arbejdstid og tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Der er nogle statistiske forskelle på mænd og kvinder. Og her er det, jeg siger, at der helt givet er en lang række årsager til, at mænd og kvinder gennemsnitligt vælger forskelligt. Der kan være kulturelle årsager. Men der er også nogle genetiske årsager.

 

Blå Bog

  • Har læst historie på University of Idaho i USA og vundet adskillige internationale mesterskaber i kuglestød.
  • Formand for Dansk Elitesportsudøveres Forening fra 2007-2010.
  • Stammer fra Aalborg, men bor i dag i Søborg med sin kone, Karen, og deres to børn.
  • Blev i 2011 stemt ind i Folketingen for Liberal Alliance.
  • Er i dag ordfører for beskæftigelse, erhverv og forbrug.
  • Næstformand for Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
  • Medlem af Beskæftigelsesudvalget