Læser-støtte til Joachim B. Olsens kvindekommentar: Han har jo ret

16x9
Der er opbakning til Joachim B. Olsen på Facebook. Foto: Erik Refner / Scanpix

Er det okay, at en politiker i 2016 udtaler, at der er "genetiske årsager" til, at kvinder i højere grad end mænd vælger at gå hjemme for at passe deres børn?

Ja, mener en stor del af de TV 2-brugere, der har blandet sig i debatten på TV 2 Nyhedernes Facebook-side. Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen er ellers kommet i kraftig modvind, efter at han har udtalt, at biologiske forskelle kan være med til at forklare hvorfor det oftere er kvinderne end mændene, der skærer ned på arbejdstiden, når et par får børn.

En række politikere, heriblandt Pernille Schnoor (S), Ida Auken (R) og Pia Olsen Dyhr (SF) har langet voldsomt ud efter den liberale politiker, som de blandt andet beskylder for at have ”et kvindesyn, der hører til i et helt andet samfund”.

Overvejende opbakning
På TV 2 Nyhedernes Facebook-side er der imidlertid hovedsageligt opbakning til Joachim B. Olsen.

- Sjovt som folk synes, at manden er nedladende og uvidende. Han fremhæver jo sådan set bare nogle tal, som andre er kommet frem til. Jeg synes da, det er mere nedladende, at brugerne her sidder siger, at sådan er verden ikke i dag - nej måske ikke i din familie, men derfor kan der jo godt være andre familier, som prioriterer, at mor bruger mere tid med børnene, mens far så tjener lidt ekstra, skriver Ann Demant Christensen.

- Utroligt at han skal slagtes for dette udsagn. Det er faktuelt rigtigt, at kønnene tager forskellige valg. Og på tværs af kønnene tages forskellige valg. Social arv, kulturforhold og miljø spiller ind. Naturligvis gør den genetiske arv det også. Gå efter bolden, ikke manden, skriver Jesper Olsen.

Behov for kausalitetskursus
De to ovenstående kommentarer har høstet langt hovedpartens af trådens likes, men der er også brugere, der har den stik modsatte holdning.

- Han anerkender selv, at der kan være kulturelle årsager til, at kvinderne oftere end mænd skærer ned i arbejdstid for børnenes skyld. Hvordan kan han så vide, at det alligevel er biologisk bestemt? Den mand har brug for et kausalitetskursus, skriver Vibeke Lincke.

- Kors hvor er jeg træt af den "mand". Alle hans udtalelser om kvinder igen og igen. Måske han skulle en tur på arbejdsmarkedet, så han kan opleve for første gang i sit liv, at kvinder er lige så glade og super dygtige for deres arbejde som mænd, og ikke mindst har været med til at ligestilling også er på barsel og løn, skriver Ann Lykke.

Hvad mener du? Deltag i debatten på Facebook herunder:

Pia Olsen Dyhr og Ida Auken er to af de kvinder, der langer kraftigt ud efter Joachim B. Olsen: "Det er jo et kvindesyn, der hører til i et helt andet samfund." Nu svarer han igen.

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Tuesday, February 9, 2016