Stort meteoritstykke fundet på parkeringsplads

Nye meteoritstykker er fundet i Herlev

Mandag formiddag er der blevet fundet endnu flere meteoritstykker, siden en meteorit lørdag fløj over Danmark. Fundet er gjort på en parkeringsplads i Herlev.

Samlet vejer stumperne op mod et kilo, oplyser postdoc fra Geologisk Museum, Daniel Wielandt, til TV 2.

Stenene er netop nu ved at blive transporteret til Geologisk Museum, hvor de skal tørre så hurtigt som muligt, siger Daniel Wielandt.

De fundne meteorit-stykker vejer cirka et halvt kilo
De fundne meteorit-stykker vejer cirka et halvt kilo

Det var murermester Rene Rasmussen, der fandt stykkerne på parkeringspladsen.

- Jeg så, at der lå noget, men jeg troede først, at det var beton. Da jeg så kiggede på det, kunne jeg se, at det var sort i overfladen, og så tænkte jeg på det, jeg havde set i fjernsynet søndag aften, siger han til TV 2.

Det er andet fund af meteoritten. Søndag fandt en kvinde stumper af meteoritten ved Ejby på Sjælland. Mandag bliver søndagens fund vist frem på Geologisk Museum, der holder ekstraordinært åbent fra klokken 16-18.