Voldsom storbrand smadrede mange biler i Fredericia

​Bilforhandler gør skaderne op efter den voldsomme brand i Fredericia. Helt op mod 30 biler blev smadret, da silo kollapsede.

En bøjet lygtepæl, store vragdele fra en kollapset og udbrændt silo samt en lang række totalskadede biler. Det syn mødtes man af i Fredericia inden for en radius af blot få hundrede meter.

Oprydningsarbejdet er for alvor begyndt efter den store brand, der hærgede nogle siloer i løbet af onsdag og torsdag. Men særligt hos den nærliggende bilforhandler er resultatet af brandens hærgen tydelig.

- Det er voldsomme kræfter, der har været på spil, siger Ryan E. Hansen, som er leder ved Autohuset Vestergaard.

Ved Autohuset Vestergaard stod mange af bilerne så tætte på den voldsomme brand, at virksomheden regner med, at bilerne har pådraget sig uoprettelige skader.

Bølge bragede ind i biler

Ryan E. Hansen har fået fortalt, at en bølge på flere meters højde bragede ind i de parkerede biler, da der gik hul på den væltede silo. Flere af bilerne har flyttet sig op mod 50 meter, vurderer han. Op mod 20-30 biler er totalskadede, frygter Ryan E. Hansen.

- Vi vidste ikke helt, hvor stort omfanget var, fordi vi ikke havde fået lov til at gå her hen og se, hvor slemt det var, siger Ryan E. Hansen.

Over 300 brandfolk var kaldt til storbranden, som varede i mange timer. Den resulterede i, at mange borgere i Fredericia måtte blive inden døre samt lukke vinduer og døre. Samtidig blev 250 borgere evakueret i en radius på en kilometer omkring siloerne, fordi der var frygt for eksplosioner. Også skoler og institutioner blev lukket.