Pavens Fiat 500 sælges til toppris på aktion

En Fiat 500L, som pave Frans lod sig transportere i under et besøg i USA er solgt for over en halv million kroner. Pengene går til velgørenhed.

En Fiat 500L, som pave Frans lod sig transportere rundt i under sit besøg i USA sidste år, er fredag blevet solgt på en auktion for 82.000 dollar eller cirka 575.000 kroner.

Paven benyttede det italienske køretøj i forbindelse med sit besøg i Philadelphia, og auktionen markerede indledningen på dette års bilshow i den store østkystby.

Ny ejers navn ikke offentliggjort

Navnet på det lille køretøjs nye ejer er endnu ikke offentliggjort, men selv om vedkommende har betalt en gedigen overpris, i forhold til det en Fiat 500 kan købes for i USA, så går pengene til et godt formål i form af forskellige katolske velgørenhedsorganisationer.

- Hvilket storslået eksempel på generøsitet, vi var vidner til i aften, sagde John McIntyre, hjælpebiskop i Philadelphia, efter bilen var solgt. Og måske er der mere at komme efter. Pave Frans benyttede sig faktisk at to Fiat 500L under sit besøg i Philadelphia.

Da Fiat 500L, der er en forstørret udgave af den populære model 500, kom på det danske marked i 2012, kunne den købes for omkring 200.000 kroner.