Facebook forbyder nu brugere at handle med våben

Det sociale medie Facebook forbyder nu dets brugere at købe og sælge skydevåben. Tiltaget finder sted midt i en ophedet våbendebat i USA.

Selskabet bag det sociale medie Facebook vil fremover forhindre sine brugere i at købe og sælge skydevåben. Det oplyser en talsmand fra Facebook Inc fredag ifølge Reuters.

Tiltaget træder i kraft midt i den ophedede våbendebat i USA, hvor en række masseskyderier har fået mange - heriblandt præsident Barack Obama - til at opfordre til, at det bliver sværere at skaffe sig adgang til et skydevåben.

Salg af stoffer og medicin forbudt

Facebook har i forvejen en politik, der forbyder private at handle med marihuana, medicin og ulovlige stoffer gennem det sociale medie.

Det vil fortsat være muligt for autoriserede våbenforhandlere at reklamere for skydevåben på Facebook, så længe selve handlen foregår uden for Facebook-regi.

- I løbet af de seneste to år er flere og flere begyndt at bruge Facebook til at lede efter varer og købe og sælge ting til hinanden. Vi vil fortsat udvikle, teste og lancere nye produkter, der skal gøre denne oplevelse endnu bedre for folk, og derfor opdaterer vi nu vores politik om handel med varer, siger Monika Bickert, chef for Facebooks produktpolitik, i en udtalelse.

Om Facebook

  • Facebook er det mest populære sociale medie i verden med flere end 1,59 milliarder brugere.
  • Alene i USA og Canada er der 219 millioner Facebook-brugere.
  • I Danmark er over halvdelen af indbyggerne på Facebook.