Nyheder

Efter 19: Vejrvært Peter Tanev svarer på dine spørgsmål

I 'Efter 19' inviterer TV 2 Nyhederne vores seere og brugere til at deltage med spørgsmål og kommentarer. Vi fik rigtigt mange spørgsmål og alle blev derfor desværre ikke brugt i interviewet. Tak for din forståelse. 

I dag svarede Peter Tanev på spørgsmål om TV 2 Vejrets forudsigelser, vejret lige nu og om den måde, han arbejder på.

Stil spørgsmål

Kommentar

orla Faaborg:

som sømand var det svært at om,stille fra beaufort til m/sek. - Hvorfor ikke ensartet oplysning? stormende kuling, Vindstyrke, og ved tornado km/h - irriterende at skulle omregne for at få m/sec. - Du gør det nu meget godt!!!

Kommentar

Lise Lundum:

Hej Peter Hvor på Sprogø lå jeres vejrhus ?? Ved fyrtårnet eller der hvor togene køre ned i tunnelen

Kommentar

Katja Petersen:

Når det lyner, så tordner det efter. Kan det tordne uden at lyne?

Kommentar

nicoline :

Jeg kunne godt tænke mig at blive meteorolog, men hvad er klogt at kunne super godt inden for matematik og fysik/ kemi, jeg starter på den naturvidenskabligeline men geovidenskab på gymnasiet til sommer.

Kommentar

Sten Larsen:

Hvorfor kan der være så stor forskel på Dr og TV" i vejr? TV2 er meget mere "storm varsel" og "breaking news" end på DR. Jeres varsel om storm/stormstød er ofte forskellige og i er meget mere tilbøjelige til at varsle om vejret?

Kommentar

Anne grevelund:

Hej Peter. Du fortalte engang om hvorfor de fleste skyer er flade i bunden. Jeg har lagt mærke til at det passer, men kan ikke huske hvad du forklarede. Dem jeg fømges med om morgenen på min morgentur har jeg sat ind i iagttagelsen. med det resultat at de nu gerne vil vide hvornår jeg forhører mig hos dig. Jeg håber at du vil forklare det igen. Mange hilsner Anne. Ps det er altid en lærerig vejrudsigt fra dig.

Kommentar

Peter Rasmussen:

Mange tak for svaret! Jeg burde nok have skrevet privatpilot, og det meste jeg har haft med er 4 :-)

Kommentar

mathias madsen:

Kan du give os en god eller dårlig sommer allerede nu ? :)

Kommentar

Bo Madsen:

Hvorfor er vejret i USA meget mere ekstremt end på samme bredde grader som her i Danmark?

Kommentar

peter vind huss:

Da jeg var dreng i 60erne stod vi på skøjter fra november til februar. Sådan er det ikke mere. Hvorfor?

Kommentar

Peter Rasmussen:

Tak for dit svar om mangel på computerkraft, men ejg tror desværre at det er lidt for let og populært. Jeg er selv pilot og kan godt læse vejrudsigter og TAR og METAR, som du/I burde bruge lidt mere og ikke bare lidt hovedløst resultarene af jeres modeller. Derefter er jeg softwareingeniør og har haft med billedanalyse at gøre, og kender til kaos, så jeg tror at jeres modeller simpelthen ikke tager 'kaos' nok ind i analyserne. Det håber jeg I får ændret, for bedre udsigter både i tid og sted er velkomne.

Kommentar

Bo Madsen:

Da vi har hørt vejret i år har været påvirket af den såkaldte El Nino, kan du så give en forklaring på dette?

Kommentar

Brian Skaarup:

hvad får vinden til at skifte retning ?

Kommentar

lise-lotte rasmussen:

Hej Peter Tanev. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor "sigte" ligger: Der er godt vejr i sigte, der er storm i sigte osv! Håber der kommer en dejlig sommer. God vind til jer alle, hilsen Lotte

Kommentar

Mathias Petersen:

Du sagde i efteråret at vi ville få en hår vinter når vi havde haft et mildt efterår. Hvor blev den hårde vinter af?

Kommentar

Daniel :

når i viser en 5-døgns prognose, er det så taget udgangspunkt i hovedstaden, Den by hvor vi befinder jer (ODENSE) eller gennemsnit i hele landet?

Kommentar

Bo Madsen:

Hvad er el nino ?

Kommentar

Karsten:

Hvordan laver i storm barometeret? F.eks. når I skriver der er 3% risiko for storm i morgen?

Kommentar

Elsebeth Christensen:

Hvorfor har det blæst og stormet så meget det sidste halve år, eller er det bare mig der syntes det? Er det noget vi skal forvente bliver værre i årene fremover?

Kommentar

Ralf Andersen :

Har snevagt i glostrup kommer der sne???