Ny fyringsrunde i Dong efter oliekollaps

Dong Energy har forgæves forsøgt siden efteråret at finde en køber til sin hårdt pressede olieforretningen, og det betyder fyringer på vej

Dong Energys mislykkede forsøg på at sælge sin skrantende olie- og gasforretning betyder nu nye fyringer i energiselskabet.

Det konstaterer adm. direktør Henrik Poulsen over for TV 2.

- Vi har i dag desværre måttet meddele medarbejderne, at der skal ske yderligere nedskæringer og tilpasninger - også i organisationen - for at skabe en forretning, der kan klare sig i det nuværende prismiljø. Her er det vores forventning, at der vil ske yderligere reduceringer i medarbejderantallet, siger Henrik Poulsen.

Olieprisens voldsomme deroute har udhulet værdien af olieforretningen, og da håbet om at sælge olie- og gasaktiviteterne fra inden børsnoteringen opgives, nedskriver Dong hele 16 mia. kr. af divisionens værdi.

Det er ikke et isoleret problem i Dong, påpeger direktøren, der anser færre ansatte som en uundgåelig nødvendighed i hele oliesektoren.

- Det er en svær proces og et svært budskab, men det er den vej de fleste olieselskaber skal bevæge sig i øjeblikket, lyder det fra topchefen.

Nu starter en afskedigelsesproces med fagforeninger i både Danmark, Norge og England, da der i Nordsø-forretningen er ansatte fra alle tre lande. Men den største andel af olieforretningens ansatte har danske pas.

- Det skal gerne gå så hurtigt som muligt, så vi kan mindske den periode, hvor vi fastholder medarbejderne i den her ubehagelige usikkerhed, siger Henrik Poulsen.

Henrik Poulsen har siden sin tiltrædelse i Dong vist sig som en handlingens mand med milliardfrasalg på stribe og flere fyringsrunder.

Nu lyder opgaven at gøre Dong klar til en børsnotering, som forventes at ske senere i år og med en deadline senest i sommeren 2017. Her var ønsket, at det skulle ske uden en olieforretning og dermed sort energi, men ledelsen må bide i det sure æble og skyde drømmen om at børsnotere et fokuseret grønt energiselskab ud i fremtiden.