Ny app til kamp mod madspild

App'en Too Good To Go vil forsøge at mindske madspildet ved, at restauranterne kan sælge deres overskudsmad sidst på aftenen.

En gruppe danske iværksættere har i dag erklæret krig mod madspild og har lanceret app'en Too Good To Go.

App'en gør det muligt at købe overskydende buffetmad til spotpris over hele landet. 

Det går i al sin enkelthed ud på, at spisesteder kan sælge deres overskydende mad lige inden lukketid. Det kan brugere så købe for helt ned til 20 kroner.

- Vi fik ideen en dag, Thomas (stifter, red.) var ude at spise på en restaurant i Aarhus og så, hvordan de bare smed maden fra buffeten ud ved lukketid. Så tænkte vi, at det må vi kunne gøre noget ved, siger Stian Olesen, der er en af de tre stiftere af Too Good To Go.

Restauranterne tjener lidt på maden, der alligevel skulle være smidt ud, brugerne får billigt mad, og samtidig mindsker man madspild.

 - Det er en rigtigt godt ide, og en win-win-win, hvor alle får noget ud af det. Både restauranterne, forbrugerne og samfundet, siger Selina Juul, der er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad, til TV 2.

Vil erobre udlandet

App'en er lanceret i dag og ligger top 10 i Apple's App Store. Og allerede nu er der 150 danske og 30 tyske restauranter med i ordningen. Og folkene bag Too Good To Go er også ved at udvide i Frankrig. 

- Vi vil rigtigt gerne have hele Europa. Og vi vil rigtigt gerne til USA og have dem med. Det kan godt være, at det bliver svært, men vi gør, hvad vi kan, siger een af de tre stiftere, Stian Olesen, til TV 2.

Hvert år smider restauranterne 29.000 tons mad ud.