Narkobarons advokat vil have Sean Penn til at vidne i retssag

16x9
Skuespilleren Sean Penn mødtes med "El Chapo" inden narkobaronens tilfangetagelse i fredags. Foto: Rolling Stones / Scanpix Denmark

Advokaten til den mexicanske narkobaron Joaquin "El Chapo" Guzman ønsker, at skuespilleren Sean Penn skal vidne i retten.

Narkobaronen blev anholdt i fredags efter at have været på fri fod i et halvt år. I juli flygtede han gennem en tunnel fra Altiplano-fængslet udenfor Mexico City. Inden hans tilfangetagelse i sidste uge mødtes han i hemmelighed med Hollowood-stjernen Sean Penn, der interviewede Joaquin "El Chapo" Guzman til det amerikanske magasin Rolling Stone.

I interviewet praler ”El Chapo”, der er leder af det berygtede Sinaloa-kartel, med at være verdens største narkohandler:

- Jeg leverer mere heroin, methamfetamin, kokain og marihuana end nogen anden i verden. Jeg har en flåde af undervandsbåde, fly, lastvogne og både.

Nu siger Joaquin "El Chapo" Guzmans advokat, Juan Pablo Badillo, til nyhedsbureauet Reuters, at hans klient aldrig ville prale med at være verdens største narkohandler. Derfor ønsker advokaten, at Sean Penn skal i retten og vidne om indholdet af artiklen fra Rolling Stone.

Advokaten nægter også at ”El Chapo” skulle have et nært forhold til mexicanske skuespillerinde Kate Del Castillo. Det var Castillo som satte mødet mellem Sean Penn og ”El Chapo” i stand. Et møde Castillo også selv deltog i.

De mexicanske myndigheder er ifølge nyhedsbureauet AP i gang med at undersøge, om der blev foretaget noget kriminelt under mødet mellem de tre. 

I videoen herunder kan du se "El Chapo" i sin celle, kort før han flygtede fra Altiplano-fængslet i en underjordisk tunnel.