Ny svensk sag om overgreb: Unge piger måtte søge tilflugt hos politiet

Nytårsnat blev unge piger udsat for forulempelser i den svenske by Karlstad. Pigerne måtte søge beskyttelse hos politiet.

Endnu en sag om forulempelser af unge piger har ramt de svenske medier.

Värmlands Folkblad kan oven på historien om den svenske ungdomsfestival, som to år i træk har registreret grove overgreb begået mod unge piger, rapportere om drenge, der optrådte særdeles nærgående over for unge piger nytårsnat i byen Karlstad i den vestlige del af Sverige.

Ifølge det lokale politi var der tale om unge drenge, der interesserede sig "lidt vel offensivt" for unge piger, som fejrede nytåret i den kolde nat.

Opfordrer ofre til at melde sig

Politiet mener, at det er uledsagede flygtninge, der står bag forulempelserne og opfordrer eventuelle ofre til at melde sig.

 - Vi vil virkelig opfordre dem, der føler sig forulempede eller seksuelt forulempede til at anmelde det, så vi får en mulighed for at udrede dette,

Tommy Lindh, talsmand for politiet.

Søndag afslørede den svenske avis Dagens Nyheter, at svensk politi har medvirket til at mørklægge en række overgreb af seksuel karakter begået mod unge piger i forbindelse med musikfestivalen 'We are Sthlm' i både 2014 og 2015. Politiet konstaterede ligefrem, at festivalerne var forløbet fredeligt, selvom flere piger kunne berette om overgreb.

Piger måtte søge beskyttelse hos politiet

Overgrebene i Karlstad er ikke af samme omfang som dem, der blev begået i forbindelse med de to festivaler, understreger Tommy Lindh ifølge Värmlands Folkeblad.

Han peger på, at politiet først fik kendskab til, at der var unge piger, der var blevet forulempet, da pigerne søgte beskyttelse hos politiet. Derfor kunne politiet ikke gribe ind før.

Politiet har ikke fået anmeldelser om deciderede seksuelle overgreb, men det tager sagen alvorligt, fastslår Tommy Lindh.

Sagen er alvorlig

- Jeg vil gerne pointere, at vi fra politiets side ser med stor alvor på det her. Det er et forholdsvist nyt fænomen, og det er alvorligt. Det er noget, som mange samfundsaktører er nødt til at reagere på, fra skolerne til dem, der arbejder med uledsagede flygtningebørn, fastslår han.

Adskillige europæiske storbyer har meldt om overgreb begået mod unge piger og kvinder i forbindelse med nytåret. Værst er det gået for sig i den tyske by Köln, hvor der er indløbet mere end 500 anmeldelser om overgreb eller seksuelle overgreb. Det har fået den tyske justitsminister til at konstatere, at der var tale om koordinerede overgreb. Også i Østrig, Schweiz og Finland har der været beretninger om overgreb og forulempelser.