Løkke varsler ny 2025-plan og skubber skattereform til efteråret

Der bliver ingen skatteforhandlinger til forĂĄret, sĂĄdan som regeringen ellers lovede i sit regeringsgrundlag. I stedet skubbes forhandlingerne til efterĂĄret. 

Det fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde efter regeringsseminaret på Kragerup Gods på Vestsjælland.

- Vi vil senere i ĂĄr foreslĂĄ at sætte skatten ned for dem, der er i job. Det er min vurdering, at vi frĂĄ det fĂĄr det bedst mulige grundlag for at lave en skattereform, hvis den tager afsæt i en ny økonomisk 2025-plan, som regeringen derfor vil fremlægge til sommer. Det betyder, at vi udskyder forhandlingerne om reformen nogle mĂĄneder. Og det gør vi, fordi vi har høje ambitioner, lyder det fra statsministeren.

Mandag understregede Liberal Alliances politiske leder Anders Samuelsen, at regeringen lever livet farligt, hvis den ikke lever op til regeringsgrundlagets løfte om skatteforhandlinger i foråret. Hans reaktion kom prompte på Twitter.

- Det tager cirka 5 timer at lave en 2025-plan - forarbejdet er lavet i FM (Finansministeriet, red.), skriver han.

 

Asyludfordringen er ifølge statsministeren "ikke er det eneste tema, men det er det største". 

 - I min nytårstale sagde jeg, at det var dette århundredes største krise. Det siger man kun, hvis man mener det. Og det gør jeg. Det udfordrer vores sammenhængskraft og vores økonomi, sagde han.

Regeringsseminaret slutter i dag.