Hjort lover ikke skattereform til foråret: Asyl kommer først

Regeringens ambition om at forhandle en skattereform på plads med de borgerlige partier i løbet af foråret bliver muligvis ikke til noget.

- Nu må vi se, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Først og fremmest skal regeringen nemlig håndtere udfordringen med de stigende udgifter til integration i kommunerne.

- Vi arbejder da efter, at vi senere skal komme med en skattereform. Selvfølgelig skal der komme en forhandling om det. Men for mig er det helt afgørende, at vi får klaret den her flygtninge-asyl-indsats først. Det er det brændende spørgsmål nummer et, uddyber finansministeren.

Det har fået Anders Samuelsen fra LA til at sige, at han er klar til at vælte regeringen

Bliver det i foråret, I forhandler skat?
- Det kan jeg ikke svare på. Det, statsministeren har sagt i sin nytårstale, er, at vi i år forhandler om en skattereform.

Det lyder som efteråret?
- Det kan jeg ikke sige noget om, siger Claus Hjort Frederiksen, der ikke lægger skjul på, at man må se, hvad der er råd til.

Han vil dog heller ikke direkte bekræfte, at forhandlingerne udskydes.

- Nu må vi se, siger han.

Funding: Problemerne vender tilbage
TV 2s politiske analytiker Thomas Funding vurderer, at regeringen næppe vinder meget ved at udskyde forhandlingerne om en skattereform.

- Risikoen er, at problemerne vokser sig større. Er der ikke penge tilbage til skattelettelser, skal man enten aflyse forhandlingerne eller finde pengene et andet sted. Det kan godt være, det giver et pusterum nu og her, fordi det er meget komplicerede forhandlinger, men problemerne vender tilbage til efteråret, siger han.

Det vil særligt være Dansk Folkeparti, der bliver en udfordring for regeringen i forhandlingerne. En alternativ finansiering af skattelettelserne kan nemlig findes ved at reformere velfærden eller ved at tvinge danskerne til at arbejde længere. Løsninger, der ikke er groet i Dansk Folkepartis have, påpeger Thomas Funding.