David Bowie er død

David Bowie er død af kræft i en alder af 69 år.

En af det 20. århundredes største musiknavne er død.

Britiske David Bowie er i en alder af 69 år død af kræft. Det bekræfter hans agent overfor Hollywood Reporter og Sky News. Også sangerens Facebook-profil bekræftede nyheden.

Her oplyses det også, at sangeren kæmpede med kræften i halvandet år. I en erklæring til BBC skriver David Bowies søn, at han døde fredfyldt.

- Selvom mange af jer vil tage del i dette tab, beder vi jo om at respektere familiens privatliv i denne periode af sorg, står der i erklæringen.

Ifølge BBC har David Bowie ikke optrådt live siden 2006. Han spillede sin sidste koncert i Danmark i Forum i København i oktober 2003.

Opkaldte sig efter eventyrer

David Bowie blev født som David Robert Jones 8. januar 1947 i London-forstaden Brixton. Aliasset David Bowie fandt han på til sit første album, som han udgav som 20-årig. Det er inspireret af den amerikanske eventyrer Jim Bowie.

I løbet af sin karriere fandt han på flere andre aliasser. Blandt andre Ziggy Stardust og The Thin White Duke.

David Bowie nåede at udgive 28 albums. Det seneste, Blackstar, blot få dage før sin død.

Det helt store gennembrud kom i 1972 med pladen 'The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars'.

Han spillede desuden med i en lang række film. Blandt andre 'The Man Who Fell To Earth' og senest i 'The Prestige' fra 2006.

Som 17-årig startede Bowie sin musikalske karriere og har siden haft stor indflydelse på musikken fra 1970erne til i dag.

Fem år efter han debuterede, begyndte hans popularitet at blomstre. Året var 1969, og han udkom med singlen 'Space Oddity' på samme tid med den første månelanding.

BBC brugte sangen i deres dækning af månelandingen, hvilket også skabte et større kendskab til sangen i England.

Læs et portræt af hans farverige karriere her.