Mens du sov: 'Muslimer for fred' ryddede Rådhuspladsen på halvanden time

Humøret og energien var i top fra morgenstunden, da en større gruppe mennesker stimlede sammen på Rådhuspladsen den 1. januar 2016.

Kort tid efter ankomsten fik hver af de 52 fremmødte udleveret en refleksvest, med et budskab på ryggen, der hedder ’Kærlighed til alle – Had til ingen’.

Herefter begyndte alle fra gruppen, unge som gamle, at rydde pladsen det skrald, der havde hobet sig op efter nattens fejringer.

Budskabet er kærlighed

Det Islams Ahmadiyya Menighed i Danmark, der står bag initiativet Muslimer for fred, og det er menighedens medlemmer, der møder morgenfriske op på en dag og gør en god gerning, mens størstedelen af landets befolkning endnu ikke har slået øjnene op til det, der for mange bliver en lang og hård dag under dynen.  

Muslimer for fred er et initiativ taget af Danmarks ældste muslimske organisation, Islams Ahmadiyya Menighed, for at udbrede islams budskab om kærlighed og fred til alle uanset tro.

Socialt arrangement

Det tog ikke gruppen mere end halvanden time før pladsen var ryddet for det værste skrald, og gruppen med god samvittighed kunne pakke sammen og vende hjem.

Hamid Ahmad på 29 år var en af de fremmødte på Rådhuspladsen. Han ser begivenheden som en vigtig del af den lokale menighed.

- For vores menighed er det samtidig et socialt arrangement. Vi mødes til morgenbøn klokken 06:00, hvorefter vi i samlet flok tager ind til Rådhuspladsen og rydder op.  Børnene lærer at tage ansvar og bidrage til det samfund, de lever i. Det er en vigtig lektie at lære, siger han.

Derudover forsøger gruppen at sprede islams budskab om, at der skal være kærlighed og fred til alle uanset tro.

- Vi viser, at vi støtter Danmark, og at vi er glade for at bo i landet. Det er dejligt, at kunne stille islam i et positivt lys i en tid, hvor der i perioder bliver set negativt på religionen, siger han. 

Herunder kan du se Rådhuspladsen før og efter oprydningen: