Vild halskæde: Talsperson for Trump tropper op med patroner

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump er kendt for sine bramfrie udtalelser. Han er desuden heller ikke tvivl om, at hans landsmænd har ret til at bære våben.

Hans officielle talsperson under præsidentkampagnen, Katrina Pierson, er tilsyneladende enig i den udlægning af amerikanernes ret til at bære våben.

Under et TV-interview med amerikanske CNN, havde Katrina Pierson iført sig en halskæde syet sammen af’vaske-ægte’ patroner.

Det gik ikke ubemærket hen, og da Jim Scuttio, chef-korrespondent på CNN, spurgte ind til halskæden på Twitter, var Katrina Pierson hurtig med et svar.

- Lavet i Texas. Ægte ammunition. #2A. Støt dine lokale forretninger, skrev Katrina Pierson som svar på korrespondentens spørgsmål.

#2A er en henvisning til ”Second Amendment” – den del af den amerikanske forfatning, som giver amerikanerne ret til at forsvare sig selv med våben.

Donald Trump selv var senest ude i et forsvar af amerikanernes brug af våben efter terrorangrebene i Paris. Her udtalte han blandt andet, at Paris-angrebene ville være gået ’meget, meget anderledes’, hvis civile have båret våben i Frankrig.

Hans talsperson, Katrina Pierson, har været i de amerikanske mediers søgelys, efter det for nyligt kom frem, at hun havde modtaget 11.000 dollars (cirka 77.000 kroner, red.) i understøttelse som arbejdsløs. Men hun var i den periode ansat som konsulent for en anden republikansk præsidentkandidat, nemlig Ted Cruz. 

Præsidentkandidater 2016

Donald Trump

  • Donald Trump er 69 ĂĄr.
  • Han har gjort karriere som ejendomsinvestor – blandt andet kendt for Trump Tower.
  • I en ĂĄrrække har han haft sit eget tv-program ”The Aprrentice” – eller pĂĄ dansk ”Lærlingen.” 
  • Et andet tv-job mistede han som følge af kontroversielle udtalelser om mexicanske indvandrere.
  • Han annocerede den 16. juni i ĂĄr, at han stiller op som kandidat til det amerikanske præsidentvalg i 2016.