Nyheder

Muslimsk gymnasieelev fyret fra Bilka: Hængt ud af 'kunder' på nettet

En debat mellem den 17-årige gymnasieelev Mohamad Al Jawerheri fra Næstved og flere medlemmer af Facebookgruppen ’JA TIL FRIHED – NEJ TIL ISLAM’, har ført til, at Mohammed er blevet præsenteret for en opsigelseskontrakt af chefen for Mohamads tidligere arbejdsplads Bilka, det skriver Radio24syv.

Gymnasieleven engagerede sig i en debat i den islamfjendtlige Facebookgruppe. Debatten udviklede sig til, at Mohamad Al Jawerheri blev anklaget for at sympatisere med terrorister og modtog efterfølgende trusler i sin indbakke.

I debatten kom det frem, at gymnasieeleven havde et fritidsjob i Bilka. Det fik flere af Facebookgruppens medlemmer til at henvende sig til Bilka i Næstved. Det er endnu uvist, hvad henvendelserne omhandlede, men Mohamad Al Jawerheri blev efter eget udsagn præsenteret for en opsigelseskontrakt af ledelsen kort tid efter debatten.

- Min chef mente, at jeg havde stødt nogle personer på Facebook, og han vidste ikke, hvordan jeg ville håndtere det, hvis de samme personer kom på besøg i Bilka, men han havde ikke læst hele opslaget på Facebook, og det ville han heller ikke, siger Mohamad Al Jawerheri til Radio24syv og tilføjer, at chefen i Bilka pressede ham til at skrive under på opsigelseskontrakten.

Bilka i Næstved har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Radio24syv, men de bekræfter, opsigelsen fra Mohamad Al Jawerheri.

Et budskab om fred

I debatten, som nu er blevet fjernet fra gruppen, havde Mohamad Al Jawerheri det formål at forklare, at islam står for fred. Det var der mange af gruppens medlemmer, der ikke var enige i.

Til det svarede 17-årige Mohamad Al Jawerheri i tråden.

Mine holdninger er demokratiske og i overensstemmelse med grundloven. Jeg har ingen sympati med terrorister, og som mange andre fredelige muslimer går jeg i skole, får en fremtid og forhåbentlig børn, der bliver her for evigt.”

Provokerende adfærd

Radio24syv har været i kontakt med en af de personer, som debatterede med Mohamad Al Jawerheri, og som efterfølgende henvendte sig til Bilka i Næstved. 71-årige Bjørn Larsen har udover at henvende sig til Bilka også indberettet gymnasieeleven til Politiets Efterretningstjeneste.  

- Jeg synes, han virkede provokerende og hånlig overfor Danmark, siger Bjørn Larsen til Radio24syv.

Men den 17-årige gymnasieelev fra Næstved afviser at have provokeret.

- Jeg synes, at jeg var meget varsom med mine ord for ikke at støde nogen, og jeg synes egentlig bare hele sagen er lidt surrealistisk, siger Mohamad Al Jawerheri.

Usaglig opsigelse

Mohamad Al Jawaheri er medlem af fagforeningen HK, og her mener faglig konsulent Jeanette Hahnemann, at Mohamad har en god sag, som han bør gå videre med.

- Jeg mener ikke, at opsigelsen er saglig, fordi Mohamad hverken har skrevet noget, der er injurierende eller usandt i forhold til virksomheden, siger hun til Radio24syv.

Mohamad Al Jawerheri undrer sig over Bilkas håndtering af sagen. Det gør han, fordi han rent faktisk roste Bilka i Facebook-debatten, hvor han skrev:

Pressechef ved Dansk Supermaked Mads Hvitved Grand:

- Jeg kan bekræfte, at der foreligger en skriftlig opsigelse fra den pågældende medarbejder. Derudover vil vi af princip ikke kommentere sagen, da det er en intern personalesag, som drejer sig om personlige ansættelsesforhold, siger han.

Dansk Supermarked pointerer dog, at det normalt ikke er sådan tingene foregår.

- Jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvordan hændelsesforløbet har været. Men det er klart, at hvis det måtte forholde sig, som det er beskrevet, så er det ikke i tråd med, hvordan vi normalt gør tingene eller gerne vil gøre tingene i Bilka, siger han.

Thomas Telner fortrød senere hen, at han var med til at piske en stemning op på siden. Han ringede efterfølgende til Bilka, og bad dem ansætte Mohamad igen, da debatten ifølge ham var gået over gevind. 

Se den Facebooktråd, der endte med at Mohamad mistede jobbet i Bilka her:

T2Toolbox embed