Nyheder

Efter to døgn ved pumperne: Håber det sidste vand er væk i aften

Omkring 100 mand fra Beredskabsstyrelsen er mandag eftermiddag stadig i gang med at pumpe vand væk flere steder i landet efter weekendens kraftige regnvejr og oversvømmelser.

Men styrelsen begynder at kunne se en ende på arbejdet efter at have været i gang i omkring to døgn. Det fortæller operativ chef i Beredskabsstyrelsen Lars Schou.

- Vi håber, at vi bliver færdige i aften. Der er dog et sted, hvor de mener, at de skal bruge længere tid - i Skanderborg ved Alken Enge.

- Der mener de, at arbejdet måske godt kan vare til i morgen. Men ellers håber vi, at vi bliver færdig i dag de steder, hvor vi pumper i Sønderjylland, på Fyn og på Lolland, siger han til Ritzau.

Sydlige Danmark hårdest ramt

Det er hovedsageligt i Syd- og Sønderjylland og på Fyn og Lolland, at vandmasserne stadig volder problemer.

Det drejer sig om blandt andet om Kolding, Bogense, Otterup, Skanderborg, Kettinge samt flere steder i Aabenraa.

Beredskabsstyrelsen har seks beredskabscentre, som er under ledelse af de lokale kommunale brandvæsner. Der har været indsat personel fra alle seks centre, som løbende er blevet udskiftet.

Styrelsen har også arbejdet på højtryk hele weekenden på grund af de mange oversvømmelser. De 114 mand, der er indsat mandag, er dog lidt færre end de 130, som var indsat søndag for at kæmpe mod vandet.

DSB må aflyse

Vandmasserne volder også stadig nogle problemer for både vej- og togtrafik.

Mandag er der ifølge Vejdirektoratet flere steder risiko for akvaplaning specielt på E47 Sydmotorvejen mellem frakørsel 46 Sakskøbing og 48 Maribo.

Derudover er blandt andet Kalundborgmotorvejen spærret i begge retninger ved frakørsel 2 Kvanløse på grund af store mængder vand på kørebanen. For at undgå vandet kan bilisterne i stedet benytte sig af fra- og tilkørsel 2 Kvanløse.

DSB har også været ramt af regnen. Der kører i øjeblikket ingen tog mellem Vejle og Jelling på grund af et dæmningsskred. DSB har i stedet indsat togbusser.