Marianne skal holde jul med 50 fremmede mennesker

16x9
Mange ældre sidder alene juleaften, og derfor inviterer Marianne Vestergaard Nielsen folk til at holde jul med hende. Foto: Privatfoto

Har du ikke nogen at fejre jul med eller kender du en ældre, som skal sidde alene juleaften, så kan det være, at Marianne Vestergaard Nielsen kan hjælpe.

Hun driver til dagligt en virksomhed, der hjælper ældre med digitale udfordringer, og i sit arbejde opdagede hun, at mange ældre er alene juleaften.

Derfor har Marianne Vestergaard Nielsen inviteret omkring 50 ældre danskere til julemiddag den 24.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Hun har fået lov at låne lokalerne i restauranten Den Gyldne Okse i Vanløse, da hendes egen lejlighed ikke er stor nok, og julemaden leveres af lokale firmaer.

Da flere af de ældre er dårligt gående, har Marianne Vestergaard Nielsen også arrangeret hjemtransport for dem.

- Det er ikke en samling stakler, der kommer, det er altså stærke, velfungerende mennesker, som bor i eget hjem, og som har masser af netværk, men som alligevel sidder alene juleaften, fordi familien er ude at rejse eller har andre planer. Og selvom man har gode venner, man kunne tage hjem til, har man ikke lyst til at være den eneste uden for vennernes familie, siger hun til Kristeligt Dagblad.

Hun forklarer, at mange af de ældre ikke vil trænge sig på, og at de ikke vil sige ja til invitationer, hvis de føler, at de kun er med til jul på grund af medlidenhed.

Ifølge en måling foretaget af Epinion for DR i 2012, fejrer cirka 119.000 danskere jul alene.

Marianne Vestergaard Nielsen fortæller, at der stadig er få pladser tilbage -  hun kan kontaktes på telefonnummer 30 28 84 74.