Nyheder

Danmarks vildeste julehus? - Det er bare noget, der har taget overhånd

Vi journalister bliver nogle gange beskyldt for at oversælge vores historier. Du kan selv afgøre, om det er tilfældet, når vi her siger: Hold på hat og briller, for du skal til at se den mest vanvittige juleudsmykning i klippet øverst i artiklen.    

Klippet er fra den sjællandske TV 2-region TV Øst, der mandag besøgte ægteparret Guldbrandsen i deres hjem i Karise. Et hjem der tager fænomenet juleoppyntning til helt nye højder.

- Det er bare noget, der har taget overhånd, må den ene del af ægteparret, Jeppe Guldbrandsen, da også konstatere. 

En kvart million LED-pærer  

Jeppe og Hanne Guldbrandsen gik allerede den syvende november i gang med at forvandle deres ellers helt almindelige parcelhus til et overdådigt hav af julelys.

Juleudsmykningen er en fast tradition hos ægteparret fra den sydsjællandske by Karise, men i år har de overgået sig selv og gjort pynten vildere end nogensinde. Med tyve tusind flere lyspærer end sidste år skinner der i år ifølge parret intet mindre end en kvart million julelys fra træer, vinduer, husgavlen og selvfølgelig i flagstangen. Og når man spørger Jeppe Guldbrandsen, hvad det egentlig er, der foregår, så er svaret faktisk ret så sympatisk:

- Det er for at glæde andre mennesker. Og for at glæde familien og mig selv.

Byens lysende midtpunkt

Og den overvældende udsmykning fungerer efter hensigten. Parret fortæller nemlig, at deres hus er blevet lidt af en attraktion.

- Alle mennesker hører om det og kommer ned og kigger på det. Og det spreder sig, så der kommer flere og flere.

For ikke at skuffe nogle af de nysgerrige besøgende gør Jeppe Guldbrandsen sit bedste for, at der altid er liv i de mange tusind pærer. Og det betyder at han dagligt må reparere på julelysene, for blæst og regn er hårde ved udsmykningen, fortæller parret.   

Hvad skal det koste?

Tror man, at det stopper med den udendørs julepynt, så kender man ikke det sydsjællandske ægtepar særlig godt.

De tager nemlig hvert år turen til Prag for at indkøbe julekugler til en mindst lige så omfangsrig indendørs udsmykning. Mens Jeppe Guldbrandsen står for lysene udenfor, så er det Hanne Guldbrandsen, der er chef indenfor. Og hun står så absolut ikke i skyggen af sin mand. Se selv i klippet øverst i artiklen.

Prisen for juleriet både inde og ude er da også til at tage at føle på. Ifølge parret har pynt og lys i alt kostet dem 250.000 kroner plus en årlig el-regning på mellem seksten og atten hundrede kroner.