- Jeg blev ikke politimand for at plyndre flygtninge for DERES ejendele!

Politimanden Jacob Nielsen har fået nok.

- Jeg er ikke blevet politimand for at plyndre flygtninge DERES ejendele!

Sådan begynder Jacob Nielsen en statusopdatering på sin facebook-profil, der søndag morgen er delt mere end 4200 gange her et halvt døgn efter han lagde det op. Forslaget kommer efter regeringen i midten af november præsenterede 34 initiativer, der skal stramme reglerne for asyl - herunder give politiet tilladelse til at visitere og ransage flygtninge med henblik på at beslaglægge værdigenstande. Regeringens forslag handler om værdier over 3000 kroner. Dog ikke ting, der er svære at undvære (som ure eller mobiltelefoner) eller ting, der har følelsesmæssig værdi (som for eksempel vielsesringe).

Efterfølgende skriver han:

-  [...] Jeg tager tit ting fra folk - fordi det er ulovligt, eller stjålet fra andre eller det bliver brugt til at skade andre, men jeg tager aldrig tøjet af folk eller roder dem i munden for at tage DERES EGEN RING.
Forestiller regeringen sig, at jeg skal stå ved grænsen og pille guld ud af munden og underbukserne på dem, når de forsøger at skjule det sidste de har?
Imens jeg så skulle gøre det ville jeg helt sikkert tænke på, om mine afdøde bedsteforældre, der var modstandsfolk, og som jeg ser op til, mon vender sig i graven, i tanken om, hvem jeg er kommet til at ligne.
Er det det regeringen vil tvinge mig, og de af mine kolleger der tænker som mig, til nu?
Vel vidende at konsekvensen bliver, at flere indbrudstyve og røvere slipper væk med at plyndre borgene for hvad det retmæssigt er DERES - i modsætning til flygtningenes smykker - at flere bandemedlemmer kan købe guldkæder for deres narkopenge, som smadrer vores borgere og deres familier. At flere spritbillister kan slingre gennem landet.
Mens vi roder i flygtningenes lommer efter guld.
På dansk har vi et ordsprog:
Man kan tvinge hesten til truget, men ikke tvinge den til at drikke.
Vil i også lave om på det, og hvordan vil I i givet fald tvinge mig til at drikke?

Du kan se hele statusopdateringen fra facebook her:

Henning Jacobsen skriver i kommentarfeltet til statusopdateringen:
- Fantastisk flot at sætte ord på. En fantastisk evne du har. Flot i en tid en tid hvor tingene går helt skæv. Tak Jacob.

En anden linker i kommentarfeltet til en tegning fra satiretegneren Anders Morgenthaler, der sætter streg på problematikken.

Hvis jeg var dansk politimand ... Replik: Jeg skal konfiskere dine værdier ... hvis det kan trøste dig så har den nye...

Posted by Anders Morgenthaler on Saturday, December 19, 2015


Støjberg: Det er helt rimeligt
Inger Støjberg sagde tidligere på ugen, at der ikke var nogen grund til at kritisere regerings forslag om at tage smykker og penge fra flygtninge, hvis de har værdier for over 10.000 kroner.

- Det er der nu ingen grund til at kritisere, da det jo allerede i dag er sådan, at hvis man som dansker har værdigenstande for over 10.000 kr., så kan det kræves, at det skal sælges, før man kan modtage kontanthjælp, sagde Inger Støjberg og tilføjede:

- I Danmark skal man nemlig forsøge sig selv, hvis man kan. Det er kun rimeligt, og det gælder nu alle - ligegyldigt om man har levet i Danmark hele sit liv, eller om man lige er kommet hertil.

Integrationsministeren ville ikke svare konkret på, hvor grænsen går, da hun blev adspurgt til et konkret eksempel som et smykke til en værdi af 30.000 kroner. 

- Det er individuelt fra sag til sag. Det kan jeg jo ikke afgøre her. Det kommer an på den flygtninge, som politiet står over for, siger Inger Støjberg.

Integrationsministeren forklarede, at politiet skal stå for at undersøge flygtningenes værdigenstande rundt om på landets asylcentre og ikke ved landegrænsen. Regeringens forslag er en del af 34 initiativer, der skal stramme reglerne for asyl i Danmark.

Regeringens forslag om at konfiskere flygtninges smykker og andre værdigenstande skal behandles i Folketinget til januar.

Du kan se hele interviewet med integrationsministeren her:

Bag om forslaget
Fredag den 13. november 2015 fremlagde regeringen 34 bud på, hvordan asyl- og flygtningepolitikken skal ændres.

Under punkt syv stod:

- Mulighed for at politiet kan visitere og ransage flygtninge med henblik på at beslaglægge værdigenstande, der kan betale udgifter til den pågældendes ophold i Danmark. Penge til at opretholde en 'beskeden levefod' og personlige værdigenstande såsom vielsesringe er dog undtaget.

Tiltaget var en del af et lovforslag, som regeringen fremlagde for Folketinget den 10. december 2015. Forslaget skal behandles i Folketinget i januar 2016 og forventes at træde i kraft i februar.

TV 2 forsøger at få kontakt med politimand Jacob Nielsen. TV 2 har været i kontakt med formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, der på nuværende tidspunkt ikke ønskede at kommentere på sagen.