Nyheder

Ulovligt fyrværkeri fundet: - Det kunne være gået grueligt galt

Politiet har for tiden stort fokus på ulovligt fyrværkeri, og indsatsen gav torsdag pote i Horsens.

Her fandt man 150 kanonslag samt 20 krysantemumbomber og 300 gram sort krudt hos en 33-årig mand. Han er nu blevet sigtet for at besidde det ulovlige fyrværkeri, som politiet oplyser, at han havde til hensigt at videresælge.

Det er anden dag i træk, politiet arresterer en person for at eje ulovligt fyrværkeri. Onsdag blev en 60-årig mand anholdt i Vadum i Nordjylland for at have næsten et ton fyrværkeri.

Kunne være gået grueligt galt

Den 33-årige boede i et område med flere naboer tæt på, og politiet advarer om, at det kan gå grueligt galt i sådanne tilfælde - ikke bare for lovbryderen selv.

- Vi har her med en sag at gøre, hvor det kunne have været gået grueligt galt.

- En fyrværkeriulykke rammer ikke kun én selv – men også de pårørende og i dette tilfælde også naboer i det område, hvor den 33-årige havde opbevaret det ulovlige fyrværkeri. Tænk blot på de store fyrværkeriulykker sidste år i Nordjylland, hvor tre mænd på tragisk vis mistede livet, siger politiinspektør Benny Tollestrup ved Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Han henviser til to ulykker i Mariagerfjord Kommune sidste nytårsaften, hvor krysantemumbomber kostede tre liv og flere andre kom til skade.

Hvis man opdager ulovligt fyrværkeri, kan politiet alarmeres på telefon 1-1-4 eller via appen 'politi'.