Nyheder

Politiaktion lige nu: Tre anholdt for store mængder fyrværkeri

Tre personer er anholdt, efter at politiet er i gang med at ransage et hus i Sædder nær Tureby. Der er fundet store mængder fyrværkeri og kemikalier på adressen, og politiet er lige nu i gang med en efterforskning på stedet.

Der er tale om en decideret fyrværkerifabrik, og politiet slog til efter flere ugers intensiv efterforskning. Politiet har evakueret stedet på grund af de 'store mængder', men kan ikke komme nærmere ind på hvor store de er endnu. 

Der er kriminalteknikkere og bomberyddere på stedet, og vicepolitiinspektør Claus Birkelyng fra Efterforskingsenheden i Københavns Politi, fortæller til TV 2 News's reporter, Brian Lindhoff, at der udover fabrikken også er fundet et nærlager i Glostrup, hvor fyrværkeri har været opbevaret. 

- På fabrikken (I Tureby, red.) har man fundet 20 sække kemikalier til fremstilling af ulovligt fyrværkeri og tyve tønder kemikalier. Derudover var der store mængder færdigproduceret, ulovligt fyrværkeri, siger Claus Birkelyng.

Han fortæller, at kemikalierne ikke er farlige hver for sig, men at der flere steder var såkaldte 'satser' - altså blandede kemikalier, som kan være farlige. Derudover er der fundet 'masser' af fyrværkeri-rør og 'nogle' tusinde kanonslag. Ifølge politiet er der tale om professionelt festfyrværkeri, som kun fyrværkere må bruge.

Nabo vidste intet

Nabo til huset, Silas Jensen, siger, at det er et tidligere industriområde, som ligger i 'ingenmandsland'.

- Det er ikke noget, jeg har lagt mærke til. Men det sætter da et gip i kroppen, når jeg bor så tæt på. Jeg anede det overhovedet ikke, siger Silas Jensen. 

Tureby er en mindre landsby mellem Haslev og Herfølge syd for København.

Stor fokus på ulovligt fyrværkeri

Politiet har for tiden stor fokus på ulovligt fyrværkeri, og indsatsen har nu for tredje gang givet pote på to dage. Onsdag blev en 60-årig mand anholdt i Vadum i Nordjylland for at have næsten et ton fyrværkeri, og tidligere torsdag blev en mand anholdt i Horsens også.

​ Der er meget politi på stedet, hvor man har fundet fyrværkerifabrikken.