DF'er: Gode karakterer bør ikke redde superstuderende Marius

8. januar skal Marius Youbi forlade Danmark.

Den 30-årige superstuderende fra Cameroun scorer stort set ikke andet end 10- og 12-taller på ingeniørstudiet i Herning, men han har arbejdet for meget ved siden af studierne, og så er der ikke noget at gøre, siger myndighederne.

Og udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, er helt enig. Overholder man ikke reglerne, må man forlade landet.

Har selv ansvaret

Han mener ikke, at udvisningen er en voldsom konsekvens for at have arbejdet for meget ved siden af studierne.

- Når man kommer til Danmark og får en opholdstilladelse, er der nogle betingelser og krav knyttet til den opholdstilladelse, og så har man selv ansvaret for at sætte sig ind i reglerne. Overtræder man reglerne, har det en konsekvens, og det kan ret ofte være, at man inddrager opholdstilladelsen, siger Martin Henriksen.

Sagen er opstået, fordi Marius Youbi har arbejdet mere, end de 15 tilladte timer om ugen. Han har tidligere fortalt til TV Midtvest, at han troede, antallet var et gennemsnit fordelt hen over året. Derfor har han i perioder arbejdet mere.

Bøde på 2500 kroner

Sidste år fik han en bøde på 2500 kroner for at overtræde reglerne. Han betalte bøden og troede dermed, at sagen var ude af verden.

Men nu kræver Udlændingestyrelsen altså, at han forlader Danmark - en afgørelse, han har klaget over.

- Hvis det bliver afvist, taber jeg alt. Jeg er her for at studere. Jeg har et gennemsnit på 10, så jeg synes ikke, at afgørelsen er rimelig, har Marius Youbi fortalt.

Opbakning på Facebook

På TV 2 Nyhedernes Facebook side er det strømmet ind med opbakning til Marius Youbi, men regler er til for at blive overholdt, og det skal et godt gennemsnit ikke påvirke, mener udlændingeordføreren.

- Jeg kan sagtens forstå, at folk umiddelbart tænker, at det er noget underligt noget, at han skal rejse ud af Danmark, når nu han får gode karakterer og så videre, men vi kan jo ikke have nogle regler og så sige, at det er okay at bryde reglerne, bare du har fået gode karakterer, siger Martin Henriksen.

Herunder kan du se dagens indslag fra TV 2 Nyhederne, hvor både erhvervsuddannelsen, praktikstedet og Dansk Industri bakker op om Marius Youbi.