Nyheder

Cirkustelt kollapsede over 550 personer - cirkuschefen frikendes

Østre Landsret frikender cirkuschefen i Cirkus Arena, Jackie Berdino-Olsen, i straffesagen efter ulykken på Asnæs ved Kalundborg, hvor cirkusteltet kollapsede. Det skriver TV Øst.

Ulykken skete i 2013, da blæsten tog fat i Cirkus Arenas cirkustelt, som væltede ned over 550 personer. Syv personer kom til skade under ulykken, hvor Jackie Berdino-Olsen efterfølgende har været tiltalt for grov skødesløshed.

Tiltalt for at udsætte andres liv for fare

Han var tiltalt for at have overtrådt en række bestemmelser i arbejdsmiljøloven, samt straffelovens paragraf 252. Den handler om at udsætte andres liv for fare på grund af grov skødesløshed og kan udløse fængselsstraf.

Landsretten lægger til grund for frifindelsen, at teltet og det øvrige materiel var i god stand, og at det var sat op af ansatte med stor erfaring i at sætte telte op.

I retten har striden blandt andet stået om, hvorvidt teltet var for dårligt opsat under hensyn taget til jordbundens beskaffenhed.

Cirkuschefen har forklaret, at jorden var hård og fast, at vejret havde været tørt i en uge op til forestillingen, og at det derfor var forsvarligt at sætte teltet op.

Græd glædestårer

Retten i Holbæk har tidligere frikendt cirkuschefen tilbage i april, men den dom blev anket af anklageren. Nu er cirkuschefen dog frikendt igen, da Østre Landsret i eftermiddag skulle tage endelig stilling til sagen.

- Da de stadfæstede dommen i dag blev jeg virkelig lettet, men jeg havde heller ikke forestillet mig noget andet udfald, for jeg har aldrig ment, jeg har gjort noget forkert, siger Jackie Berdino-Olsen til TV ØST.

Cirkuschefen fortæller til TV Øst, at han græd glædestårer, da dommen blev afsagt.