Nyheder

Muslimsk fredsmarch i København: Danskerne er utrygge ved os

Muslimernes profet Muhammed har fødselsdag i dag, og den bedste måde at fejre det på er at gå ud med et budskab om fred.

Sådan lyder det fra Minhaj Ul Quran, en muslimsk organisation, der i eftermiddag går gennem Vesterbrogade i København med et budskab om fred, næstekærlighed og sameksistens.

- Vi vil gerne sige nej til terrorister, der misbruger islam. De har ingen religion. Muslimer er fredelige, siger Qaisar Najeeb, der er talsmand og arrangør. Han arbejder til daglig hos Novo Nordisk som laborant.

Optoget begyndte kl. 17 fra Søndermarken og går ind gennem Vesterbrogade til Rådhuspladsen. Her bliver der holdt taler af en folkekirkepræst og den tidligere overrabiner Bent Melchior.

- Som muslimer mærker vi, at danskerne er utrygge ved os. På jobbet, privat og i skolerne. Derfor er det vigtigt for os at fortælle, at ikke alle muslimer kunne finde på at blive terrorister.

Marchen gennemføres præcis en måned efter terrorangrebet i Paris. På Rådhuspladsen bliver der holdt et minuts stilhed til ære for ofrene for terrorisme.