Nyheder

IS: Vores tilhængere udførte skudangrebet i Californien

Islamisk Stat (IS) oplyser i en radioerklæring, at to af bevægelsens tilhængere udførte skudmassakren i Californien.

Erklæringen fra bevægelsen kommer på et tidspunkt, hvor førende amerikanske medier har fastslået, at parret havde kontakt med personer fra militante organisationer.

- To tilhængere af Islamisk Stat gennemførte for flere dage siden et angreb mod et center i San Bernadino i Californien, hedder det i den daglige radioudsendelse fra Islamisk Stat.

Arbejdede selv på socialcentret

Et nyhedsbureau, som støtter Islamisk Stat, oplyser fredag, at parret var tilhængere af bevægelsen.

Tashfeen Malik og hendes mand, Syed Rizwan Farook, angreb et socialcenter for handicappede, hvor Malik arbejdede, i den californiske by San Bernardino onsdag i USA. 

Under skyderiet blev 14 dræbt og 21 såret.

FBI: De tilhørte næppe en terrorcelle

Amerikanske regeringskilder siger, at der ikke er beviser for, at angrebet var beordret af Islamisk Stat, ligesom der ikke er beviser for, at organisationen kendte parret.

Fredag sagde FBI-chefen James Comey, at ægteparret næppe tilhørte en islamistisk celle eller en større organiseret gruppe.

Alligevel efterforskes sagen nu som et terrorangreb, fordi Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik inden skyderiet havde vist tegn på radikalisering.

Svoret troskab over for IS på Facebook

Tashfeen Malik havde ifølge tv-stationen CNN svoret troskab over for Islamisk Stat.

Tv-stationen henviser til tre forskellige kilder.

En af kilderne oplyser, at Malik havde svoret troskab over for IS' leder, Abu Bakr al-Baghdadi, i et opslag på Facebook. Det gjorde hun på en Facebook-konto, hvor hun brugte et andet navn end sit eget.

Farook havde kontakt med militante islamister

Syed Farook havde inden angrebet kontakt med personer fra mindst to militante organisationer, skriver Los Angeles Times, der citerer unavngivne kilder i anklagemyndigheden i Californien.

Ifølge avisen er den ene af grupperne Jabhat al-Nusra i Syrien, også kaldet al-Nusra Fronten, der ofte nævnes som en gren af terrorbevægelsen al-Qaeda.

Den anden er al-Shabaab, som er bedst kendt for sine blodige angreb i Somalia og Kenya og ligeledes er forbundet med al-Qaeda.