Nyheder

- Amerikanernes værste mareridt er blevet virkelighed

Ægteparret, der stod bag nedskydningen af 14 mennesker i San Bernadino i Californien var tilhængere af den internationale terrororganisation Islamisk Stat.

Det siger gruppen i dag i en radioudsendelse og bekræfter dermed de amerikanske myndigheder, der tidligere har meldt ud, at ægteparret kunne have været inspireret af terrorgruppen.

Og dermed har terroren igen ramt USA, der på mange måder stadig slikker sårene efter angrebet mod World Trade Center i 2001, og denne gang ser det ud til at være udført af tilsyneladende fredsommelige borgere bosiddende i et ganske almindeligt villakvarter. 

Og at truslen nu tilsyneladende lever iblandt almindelige amerikanere er et skrækscenarie i USA. Det forklarer TV 2's korrespondent Jesper Steinmetz fra San Bernadino. 

- Det er på mange måder både amerikanernes og myndighedernes værste mareridt, der nu måske er blevet til virkelighed. Lige siden 2001-angrebene har amerikanerne frygtet, at det næste angreb ville blive udført af tilsyneladende fredsommelige borgere, der i stilfærdighed dyrker deres forhold til terrorgrupperne uden, at efterretningstjenesterne opsnapper det på deres radarer, forklarer Jesper Steinmetz.

Svor troskab til IS-leder

Massakren fandt sted på et handicapcenter i San Bernadino, og efter angrebet blev de to gerningsmænd dræbt i en skudveksling med politiet.

De blev identificeret som Syed Rizwan Farook og hans kone Tashfeen Malik, og det var konen, der ifølge CNN svor troskab til Islamisk Stats leder Abu Bakr al-Baghdadi på Facebook.

Sagen har igen sat gang i den evindelige debat om våbenkontrol i USA, hvor den amerikanske præsident Barack Obama nu igen appellerer til befolkningen, hvor han søger om opbakning til en strammere våbenlovgivning.

Boede 500 meter fra mistænkte

Det der mere og mere tyder på terrorisme har rystet amerikanerne og for en dansk familie, der bor i det samme kvarter, som gerningsmændene bag massakren, har de seneste dage været særligt chokerende.

- Det er blevet endnu sværere på forhånd at finde ud af hvem der har de her planer, hvis det er mennesker med nyfødte babyer på armen, der kan finde på sådan noget, siger Siw Heede.

Du kan se hele indslaget med familien Heede herunder.