Nyheder

Transportministeren vil indgå forlig i sag om embedsmisbrug i Banedanmark

I en sag om entreprenøren Jesper Ravn, som mener, at han er blevet sortlistet og udsat for en urimelig forskelsbehandling af Banedanmark, er transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt nu kommet på banen.

- Der er helt klart begået fejl. Det har Banedanmark også undskyldt. Jeg så gerne, at vi kan indgå et forlig med Jesper Ravn, siger han.

Grundlaget for sagen er angiveligt afslørende mails, hvori produktionsdirektøren i Banedanmark, i strid med reglerne, forbyder sine ansatte at benytte Jesper Ravns firma.

Hvad forliget kommer til at bestå af, vil transportministeren ikke udtale sig om, men han er tydeligt tilhænger af, at Jesper Ravn skal tilbydes et forlig.

Banedanmark er sigtet

Københavns Politi har foreløbigt sigtet produktionsdirektøren for embedsmandsmisbrug.

Banedanmark kalder det en klokkeklar fejl, at deres produktionsdirektør i en mail forbød sine ansatte at bruge entreprenørfirmaet Ravn Bane Aps.

- Den mail var en klokkeklar fejl, og den blev mundtligt tilbagekaldt 6 dage senere den 5. februar 2014. Det burde dog også være sket skriftligt, siger Charlotte Smidt, HR-direktør i Banedanmark.

Københavns Politi har sigtet produktionsdirektør i Banedanmark Michael Borre for embedsmisbrug.

Forbud til grund for sigtelse

I en mail, der blev rundsendt den 31. januar 2014 til ledere i Banedanmark, forbyder produktionsdirektøren at Banedanmark anvender firmaet Ravn Bane Aps. Mailens ordlyd er følgende:

’Indtil klagen fra Jesper Ravn er afklaret i TS (Trafikstyrelsen red.) er det FORBUDT at anvende Jesper Ravn til nogle opgaver OVERHOVEDET.’

Det er blandt andet mailen og en afhøring af produktionsdirektøren, der er baggrunden for at Københavns Politi har foretaget sigtelse i sagen.

Michael Borres nuværende arbejdsgiver oplyser til TV 2, at Michael Borre ikke længere er sigtet i sagen.