Nyheder

Nye vilde billeder: Her bomber Rusland Islamisk Stat

Rusland dokumenterer voldsomme angreb i Syrien, hvor de russiske bomber bliver kritiseret for at ramme de forkerte.

Det russiske forsvarsministerium offentliggør endnu en gang optagelser fra den militære indsats i Syrien, hvor Putin officielt støtter præsident Assad i kampen mod terrororganisationen Islamisk Stat.

Men Rusland er flere gange blevet kritiseret for at angribe oprørere i Syrien, der kæmper mod både Bashar Assad og Islamisk Stat. 

Nyhedsbureauet AP har ikke kunnet garantere, præcis hvor i Syrien billederne af de russiske angreb er optaget.

Se optagelser af russiske krydsermissiler, der blev offentliggjort i sidste uge:

Jage og straffe

Ruslands præsident, Vladimir Putin, svor i sidste uge, at Rusland vil jage og "straffe" de personer, som er skyld i, at et russisk charterfly i oktober styrtede ned i Egypten. Alle 224 mennesker på flyet omkom, og Islamisk Stat hævder at stå bag.

Indsatsen mod IS bliver fulgt tæt på russisk tv, og fredag 20. november blev der også bragt et klip fra den russiske flybase i Syrien, som viste en mand, der med sort tusch skrev "For vores folk!" og "For Paris!" på bomber i minutterne op til, at et krigsfly skulle lette, skriver Ritzau.

Islamisk Stat

Den sunnimuslimske oprørsgruppe Islamisk Stat har skiftet navn flere gange siden grundlæggelsen.

I dag kaldes den i flæng ISIS, ISIL eller noget helt tredje. På TV 2 kaldes gruppen 'Islamisk Stat' eller IS.

Al-Qaeda har erklæret, at gruppen ikke er en del af al-Qaeda, der beskylder gruppen for at bruge for meget vold og for at være "frafalden" eller "hedninge".

  • Gruppen ledes af Abu Bakr al-Baghdadi.
  • ISIL står for "Islamisk Stat i Irak og Levanten". Levanten er et løst defineret geografisk område, der omfatter dele af Irak, Syrien, Libanon, Israel og de besatte palæstinensiske områder.
  • ISIS står for "Islamisk Stat i Irak og Syrien". Det er de to områder, hvor gruppen i dag kæmper en militær kamp for at opnå sine mål.
  • Efter udråbelsen af et islamisk kalifat i det nordvestlige Irak og dele af Syrien har bevægelsen ved nogle lejligheder blot kaldt sig IS.