Nyheder

Banedanmark beklager efter kritik: - Den mail var en klokkeklar fejl

Banedanmark kalder det en klokkeklar fejl, at deres produktionsdirektør i en mail forbød sine ansatte at bruge entreprenørfirmaet Ravn Bane Aps.

- Den mail var en klokkeklar fejl, og den blev mundtligt tilbagekaldt 6 dage senere den 5. februar 2014. Det burde dog også være sket skriftligt, siger Charlotte Smidt, HR-direktør i Banedanmark.

Sigtelse af produktionsdirektør

Københavns Politi har sigtet produktionsdirektør i Banedanmark Michael Borre for embedsmisbrug. Grundlaget for sigtelsen er afslørende mails, hvori produktionsdirektøren, i strid med reglerne, forbyder sine ansatte, at benytte en konkret entreprenør.

I en mail, der blev rundsendt den 31. januar 2014 til ledere i Banedanmark, forbyder produktionsdirektøren at Banedanmark anvender firmaet Ravn Bane Aps. Mailens ordlyd er følgende:

Indtil klagen fra Jesper Ravn er afklaret i TS (Trafikstyrelsen red.) er det FORBUDT at anvende Jesper Ravn til nogle opgaver OVERHOVEDET.

Det er blandt andet mailen og en afhøring af produktionsdirektøren, der er baggrunden for at Københavns Politi nu har foretaget sigtelse i sagen.

Vi må hurtigst muligt finde alt frem som vi har på ham.

I andre mails fremgår det tydeligt, at ansatte i Banedanmark, er forudindtagede overfor Jesper Ravn.

I en mail den 25. februar skriver ansatte i Banedanmark følgende:

Et af rygterne går på, at Ravn udbreder...at Bdk (Banedanmark red.) har blacklistet ham (hvilket de fleste seriøse godt kan forstå)…at Bdk kun venter på en lejlighed til at komme helt af med ham, det kan vi nok ikke benægte.

Vi må hurtigst muligt finde alt frem som vi har på ham.

I samme mail, kort forinden, er der blevet skrevet:

Kun til jeres fortrolige information, I må ikke tale eller sende denne viden andre steder.

Han er ikke en skid bedre end den sorte fugl

I en mailkorrespondance fra den 6. november 2014 om Jesper Ravn og et andet firma, skriver de ansatte i Banedanmark:

Ja, jeg har fat på ham nu, han er ikke en skid bedre end den sorte fugl (Jesper Ravn, red.)

Pip Pip

Ha ha

Vi skal nok få dem en skønne dag, vi har tid nok

Ja, det er mere om vi nogensinde får tiden til det….

Det tager vi os ikk ?

Jo, det hører vidst ind under en af de ting vi til hver en tid vil tage os tid til

- Jeg er i chok, jeg kan slet ikke favne, at man kan opføre sig sådan. Jeg bliver gal. Jeg bliver rigtig, rigtig gal, siger Jesper Ravn.

Banedanmark erkender fejl

Banedanmark erkender der er sket fejl, men afviser overfor TV2, at der er tale om en syg virksomhedskultur i Banedanmark.

- Der er begået fejl i forhold til Ravn Bane ApS, og det beklager vi.  Vi har taget den kritik, vi har fået meget alvorlig, og har iværksat en række tiltag for fremadrettet at sikre en korrekt administrativ sagsbehandling, siger Charlotte Smidt.